Salda Gölü Projesi “Masum” Değil



Salda Gölü Millet Bahçesi Projesine ilişkin TBMM'de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Salda Gölü projesinin, tamamen gölün kıyısını, bölgesini koruma ve kullanma projesi" olduğunu öne sürdü. Kurum, “Hiçbir betonlaşma yapılmayacak. Orada beton ve çimento gibi materyaller kullanılmayacak. Sadece ahşap ve doğal malzemelerden yapılacak” dedi.

Proje dosyasında yer alan bilgilere göre ise Salda Gölü’ne 15’den fazla yapı inşa edilecek. İhale dosyadaki bilgilere göre, iki satış birimi, bulaşıkhane, mutfak, sağlık birimi, tuvaletler, yönetim binası, millet kıraathanesi, mescit, kafe, cankurtaran birimi, büfe, giyinme ve soyunma odaları yapılacak.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Burdur–Salda Gölü 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Planı’nda ise “Pastane, lokanta, çayhane, açık spor alanları, giriş kontrol birimleri ve özellik taşıyan el sanatları ürünlerinin sergi ve satış ünitelerini içeren yapı ve tesisler yapılabilir.” ifadeleri yer aldı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

TMMOB Salda Gölü Komisyonu Üyesi ve Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi 2. Başkanı Atakan Yüklü, “TMMOB olarak geçtiğimiz haftalarda bilim insanlarıyla birlikte Salda Gölü’nde inceleme yaptık. Sit alanlarına ilişkin 7 Aralık tarihinde Salda Gölü, Kanal İstanbul, Antalya ve Muğla gibi bölgelerdeki projelere yönelik bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeyi bu alanlarda daha çok inşaat yapabilmek için getirdiler. Salda Gölü’nde otopark alanı gibi planların yapımına hukuki bir dayanak oluşturdular. Bu proje Bakan Kurum'un söylediği gibi masum olmayacak. 200 metrekarelik nasıl bir bungalov olabilir? Burası bir jeopark alanı olmalıdır. Çok ciddi bir insan girişi olmayacaksa soyunma kabini ve duşlar neden yapılıyor?” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.