Salda Gölü'ne Teleferik Geliyor



1989'dan bu yana doğal sit alanı statüsünde olan Salda Gölü'ne son yıllarda artan ziyaretçi sayısı dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Özel Çevre Koruma Bölgesi" ilan edilmesi öngörülen bu çevrenin, sürdürülebilir korumasını sağlamak ve ziyaretçi ihtiyaçlarını karşılamak amaçlanıyor. Burdur Valisi Hasan Şıldak, Burdur'un geniş bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Teleferik yapılması planlanıyor
Vali Hasan Şıldak, göl kenarından başlayıp kayak merkezine kadar ilerleyen bir teleferik projenin peşinde olduklarını söyledi. Şıldak, şunları söyledi; "Bununla ilgili fizibilite çalışmalarını yürütmekteyiz. 12 aya yaygın, bölge insanımızın yararlanabileceği onlar için istihdamı artıracak projeler peşindeyiz. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da açıkladığı üzere Salda Gölü çevresinde çok kapsamlı çalışmalar yürütülmekte. Bu çalışmaların 2019 yılı içinde büyük bir bölümünü tamamlamış olacağız. Bunların en önemlisi millet bahçesi olacak. Millet Bahçesi'yle Salda Gölü ve çevresinin çevre değerlerinin sürdürülebilirliği ve korunarak turizme kazandırılması Bakanlığımızın birinci önceliği. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı hızla ve büyük bir ciddiyetle sürdürüyoruz."
 
Reklam Goruntulenme Bolumu

"Özel Çevre Koruma Bölgesi" kalıcı olacak
Şıldak, Salda Gölü ve çevresinde uygulanacak 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' düzenlemesiyle gölün korunmasının kalıcı hale getirileceğini söyledi. Şıldak, "Bunun yanında buraya gelen ziyaretçilerin de en iyi şekilde hizmet almalarını ve günü birlik ihtiyaçlarının göl kenarında sağlamalarını amaçlayan bir rota çiziyoruz. Sayın Bakanımızın da açıkladığı üzere göl kenarında gezinti, yeme içme, bisiklet ve yürüyüş yolları, kamp alanları gibi farklı etkinlik imkanlarını bir arada sunan çok kapsamlı projeler yürütülecek. Biz de Valilik olarak bütün desteklerimizi ve iş birliğini ortaya koyarak heyecanla bu süreçleri takip ediyoruz. Projeler düzenli, kalıcı, temizliği ve çevre değerlerini koruyucu, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan boyutlara sahip olacak. Ziyaretçiler ibadetlerini yapabilecek bir mescide de kavuşacak, otopark imkanını da olacak, yeme içme ve göle girme ihtiyacı da rahatlıkla karşılanabileceği unsurları içeren projeler yürütülecek" şeklinde konuştu.