Sampaş’ın Projesi AKOS (Akıllı Kentler Otomasyon Sistemleri) Cebit Bilişim Fuarında Tanıtılacak



Sampaş, 6-10 Ekim 2010 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak CeBIT Bilişim Eurasia etkinliğinde, çözüm ortaklarıyla birlikte AKOS Konseptini tanıtacak.

Sampaş, halen kendi alanlarında devleşmiş 25’in üzerinde firmayla, ‘21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu’nu oluşturarak, AKOS konsepti ile Türkiye’deki 400’ü aşkın belediyeye hizmet veriyor.

Firma çözüm ortakları; IBM, Oracle, TEB, Garanti, Bilsag Turktrust, Aktif Telekom, Infotech, Lucky Eye, Motorola, Turatel, Bimser, Asis, Minova, ETC_Base, Dimera – Mport, DCL, Aksis, Barthauer, POI Medya, CadCorp ile birlikte fuarda ‘Akıllı Kent’ konsepti ile ‘Akıllı Kentler’ uygulama örneklerini sunacak. 

AKOS Konsepti, ‘21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu’ açılımında, yerel yönetimler sektöründe ‘Vatandaş Odaklı Hizmet Dönüşümü’nü gerçekleştiren ve geliştiren bir birliktelik olarak açıklanıyor.

Platform ortaklarının hedefi ise, ulusal ve uluslararası standartlar, gelişkin teknolojiler, bütünleşik hizmetler yardımıyla kentlerde verimli, şeffaf, katılımcı bir yönetim ilkesini oluşturmak olarak belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan, Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya,
“Bilginin kaynağından bulunması, derlenmesi ve günlük yaşamın bütün alanlarında kullanılması yaşamsal bir değer kazandı. Dünyadaki birçok gelişmiş ülke bilişim çağındayken Türkiye de her alanda teknoloji çağını yakalamalı. ‘Vatandaş Odaklı Hizmet Dönüşümü Stratejisi’ belgesiyle Türkiye, kamunun bütün alanlarında bilişim ve iletişim tabanlı işbirliğinin başlaması kararını aldı. Bu, önemli bir dönüşüm noktası. Kentlerin ve kentlilerin gereksinimleri her geçen gün artıyor. Bu ihtiyaçların karşılanmasıyla teknoloji hayatımızı kolaylaştıracak. Bu noktada ortak çözüm için 25 firma bir yapı altında birleştik ve ‘21.Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu’nu Türkiye’nin hizmetine sunduk. 21. Yüzyılın Akıllı Kentler Platformu’nun sunduğu gelişmiş bilişim çözümleriyle akıllandırılmış kentler, sosyal, kültürel açıdan ve yaşam kalitesiyle gelişecek. Gelişen kentler de Türkiye'yi kalkındıracak ” diyerek, bu platformu tüm uygulama örnekleriyle CeBİT’te Türkiye’nin her bölgesinden gelecek yüzlerce belediyeye tanıtacaklarını sözlerine ekledi.