Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Projesi



Fotoğraf: İlyas Gün

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Projesi'nin protokol imza töreni, Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, törende yaptığı konuşmada, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ticaret Borsası ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı'nın katkılarıyla hazırlanan projeye Devlet Planlama Teşkilatı'nın destek sağladığını söyledi.

Projenin keşif bedelinin 12 milyon lira olduğunu ve bunun 7 milyon lirasının OKA tarafından sağlanacağını ifade eden Bakan Demir, şunları kaydetti:

''Bugün Samsun için önemli bir projenin protokol imza töreninde bir aradayız. Samsun ekonomik anlamda, geleceğe yönelik anlamda potansiyelini iyi kullanan bir kent. Samsun Fuar ve Kongre Merkezi, 2023 vizyonunda Türkiye'nin ekonomik yönden ilk 10 ülke arasına taşınmasına katkı sağlayacaktır. Bu noktada yerel dinamiklerin birlikte hareket ederek bütünleşmesi, ülkenin geleceğine yönelik önemli çalışmalar yapabilmesi çok önemlidir''.

''Devrim niteliğinde önemli bir proje için imza atılıyor''

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun milletvekili Suat Kılıç da atılacak imzanın Samsun'u Karadeniz'in ilk fuar kenti olma özelliğine taşıyacağını belirtti.

Birçok önemli çalışmayı Samsun'a kazandırdıklarını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

''Samsun adına devrim niteliğinde önemli bir proje için imza atılıyor. Atılan imza, Samsun'un geleceğine atılacak. Samsun ilk ve enlerine bir yenisini daha ekleyecek. Samsun fuar kenti olan ilk Karadeniz kenti olacak. 'Sağlık kenti olacağız' dedik, kamu ve özelde sağlık yatırımlarıyla önemli başarılar elde ettik. Otel ve alışveriş merkezleriyle, turizm ve ticaret kenti oluyoruz. Karadeniz'in iki üniversiteli kentiyiz. Şimdi ise fuar ve kongre merkezi yapıyoruz. Bunlar önemli çalışmalar. Birçok önemli kurum kuruluş ve oda bir araya gelerek kentin dinamiklerini harekete geçirerek önemli bir çalışma yapmış. Samsun'da, bir Kayseri, bir Gaziantep modellerinden söz etmeye artık gerek yoktur. Artık Samsun'da birliktelik vardır. Bu şehirde atılan her adım ileriye atılan bir adımdır''

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise Samsun için önemli bir adımı daha atmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti. Samsun'da fuar kültürü anlayışının 1960'lı yıllara dayandığını vurgulayan Vali Aksoy, ''Samsun'un kaybettiği bu özelliğini yeniden hayata geçirilmesi önemliydi. Koordineli bir şekilde birlikteliklerle bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Samsunumuz için hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Amasya Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Daşöz de böylesine mutluluk verici bir olayın içinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ''Samsun tüm ülkemizi etkiliyor. Dalga dalga çevresinden başlayarak bir sinerji oluşturuyor. Kalkınma ajansları illerimize ortaklık kültürü getirdi, kaynakların verimli kullanılarak verimli çalışmalar yapılmasın sağladı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin protokolü imzalandı.