"Samsun'da Bodrum Katlara Asla ve Asla İzin Verilmeyecek"

Foto: İlyas Gün (AA)

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik ilçesine giderek sel felaketinin izlerini silmeye çalışan ekiplerin çalışmalarını yakından takip etti. Samsun’da yaşanan selin yaralarının sarıldığını belirten Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Samsunumuz'da Canik ilçesi kapsamında aşırı bir yağış oldu. Bu aşırı yağış ilçenin Canik dağlarında meydana geldi. Daha sonra oradan yamaçtan kopup gelen sel suları, Yılanlıdere vadisindeki DSİ’nin sel bendini zorladı ve hasara sebep oldu” dedi.

Konu Başlıkları Burada Görünecek


Ölenlere rahmet, yakınlarına ise sabırlar dilediğini ifade eden Yılmaz, “Valimizin başkanlığında, Canik İlçe Kaymakamımızın katılımıyla artık hasar görmüş evlerin bir envanterini çıkartacağız. Hasar görmüş ev sahiplerinin sosyal güvencesi olmayanlardan başlayarak, TOKİ ile kentsel dönüşüm çerçevesinde yaptığımız elimizdeki 100’e yakın konutlara evi ağır hasar görmüş ve mağdur olmuş insanlarımızı bu evlere taşıyacağız” diye konuştu.

Yılmaz, bundan sonra bodrum katlara asla ve asla izin vermeyeceklerini hatırlatarak, “Bu katları iskana tamamen kapatmanın yolunda yapılması gerekenleri yapacağız. Buna hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile TOKİ kanun ve düzenlemenin içinde. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da bende Pazartesi günkü Büyükşehir Belediyesi’nin aylık toplantısında meclis üyeleriyle birlikte bu sürecin düğmesine basacağım” dedi.