Samsun’un Lojistik Master Planı Hazır



Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (SAMSİAD) Şubat ayı toplantısına katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı konuşmada, Samsun'un kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımında, daha önce görev yaptığı Mersin ile benzer özelliklere sahip olduğunu söyledi. Böylesine önemli potansiyellere sahip kentlerin bu avantajı kullanmasının bölgesine de önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade eden Vali Aksoy, şöyle konuştu:

''Samsun, Karadeniz'in Anadolu'ya açılan bir kapısıdır. Aynı zamanda özellikle kuzey ülkeleriyle ticaretin geliştirilmesi açısından da çok önemli bir konuma sahip. Bu noktada lojistik sektörünü daha ileriye taşımak için yeni çalışmalar yapma ihtiyacı ortaya çıktı. Bu kapsamda bir lojistik master planı yapılması kararlaştırıldı. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan da (OKA) kaynak almak suretiyle Ticaret ve Sanayi Odamız aracılığıyla lojistik master planını hazırladık. Bu planı ilgili kurumlarla birlikte değerlendirmeye alacağız''.

Kurulması planlanan lojistik köyü ile ilgili önerileri dikkate alacaklarını da vurgulayan Aksoy, ''Samsun'un önümüzdeki dönemde lojistik sektörden daha fazla pay alabilmesi adına neler yapabileceğimizi ortaya koyma bakımından bu çalışmayı kurumlarımızla işbirliği içinde daha somut adımlar atmak suretiyle gerçekleştireceğiz'' dedi.

SAMSİAD Başkanı Emin Bahri Uğurlu da SAMSİAD'ın, iş adamlarının kişisel ve toplumsal gelişmelerine yardımcı olmak, bilgi ve yeteneklerini artırmaları için gerekli imkanı sağlamak amacıyla kurulduğunu söyledi. Toplumun fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını tanıyıp bu konulara eğilimleri özendirmek, üyeleri arasındaki ilişkileri dostluk ve hizmet çerçevesi içinde geliştirmek, ahlaki standartları mesleki sorumluluk olarak tanıtmak, uygulamak ve geliştirmek gibi sorumluluklarının da bulunduğunu belirten Uğurlu, ''SAMSİAD, bu amaçla 20 yıl önce güzide iş adamları tarafından kurulmuştur ve bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir'' dedi.