Sanal Mimarlık Müzesi’nin Yeni Sergisi “Ahşap İşleri” İzleyicilerle Buluşuyor



Yapı dünyasının bilgi merkezi olarak 43 yıldır etkinliğini sürdüren Yapı-Endüstri Merkezi bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin sanal ortamdaki ilk ve tek mimarlık müzesi olan Sanal Mimarlık Müzesi’nin yeni sergisi “Ahşap İşleri” izleyicisiyle buluşuyor. “Ahşap İşleri” sergisi Finlandiya Helsinki’de bulunan Aalto Üniversitesi, Ahşap Programı öğrencileri tarafından tasarlanıp inşa edilen 20 ahşap binanın modelleri, fotoğrafları ve planlarını içeriyor. 7 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşan sergi bu kez kaçıranlar için www.mimarlikmuzesi.org adresindeki Sanal Mimarlık Müzesi’nde açılıyor!



1990’larda, Finlandiya’nın kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutan geleneksel ahşap ustalığını ve uygulamalarını yeniden canlandırmak amacıyla kurulan Aalto Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin Ahşap Programı, Helsinki’de yaratıcı ahşap ustalarından oluşan yeni bir nesil yetiştirmeyi hedefliyor. Aalto Üniversitesi’nin Ahşap Programı, ahşap yapı endüstrisinde kullanılan yenilikçi metotları teşvik ediyor, mümkün olan en basit yöntemleri kullanarak karmaşık ahşap yapılar inşa etmeyi amaçlıyor.



Daha önce Yapı-Endüstri Merkezi’nde, şimdi ise www.mimarlikmuzesi.org adresindeki Sanal Mimarlık Müzesi’nde sergilenen eserler, bölümün öğrencilerinin son 15 senede meydana getirdikleri yaratıcı eserleri keşfe davet ederken ahşap mimarisine farklı bakış açıları da sunuyor. “Ahşap İşleri” sergisinin ingilizce versiyonuna www.archmuseum.org adresinden ulaşılabiliyor. Ayrıca Sanal Mimarlık Müzesi’nde yer alan “Galeri” bölümünden müzede bugüne kadar yayımlanmış tüm sergiler ziyaret edilebiliyor.