Sanal Mimarlık Müzesi'nin Yeni Sergisi;“ARCHI- COUTURE!"




Sanal Mimarlık Müzesi’nin yeni sergisi  “Archi-Couture!” mimarlık ideolojisinin son yıllarda yaşadığı değişimi görsel olarak, moda ve mimariyi bir araya getiren kolajlar ile anlatıyor. Sergi,  Eylül ayı boyunca www.mimarlikmuzesi.org adresinde ziyaret edilebilecek.

1968 yılından bu yana yapı ve mimarlık dünyasının bilgi merkezi olarak hizmet veren Yapı-Endüstri Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sanal Mimarlık Müzesi’nin yeni sergisi “Archi-Couture, binaların bedenlere giydirildiği kolajlardan oluşuyor.  Sergi, yavaş yavaş mimarlık dünyamızı esir almakta olan haut-couture mimarisini eleştiriyor. Geleneksel kes-yapıştır yöntemiyle yapılan kolajların ana temasını bina-giysi tasarımı ilişkisi ya da beden-dış yüzey arasındaki karşılıklı etkileşim oluşturuyor. Sergide; inşa edildikleri bağlamdan koparılan (makasla kesilen) şaşaalı gökdelenler, gözalıcı şirket merkezleri haut-couture giysilere dönüşüp anonim bedenlere giydiriliyor (yapıştırılıyor).

Mimarlık ideolojisinin son yıllarda yaşadığı değişimi görsel bir dille anlatan “Archi-Couture!” Sergisi DEU, Mimarlık bölümünde Yrd. Doç. Dr. Açalya Allmer tarafından verilen “Mimari Çizim Tarihi ve Teorisi” dersi kapsamında öğrencilerin ve yürütücünün ürettiği kolajlardan oluşuyor.