Sanat ile Teknolojinin "Çevre" Randevusu



Türkiye'nin en kapsamlı kısa film etkinliği olan İstanbul Çevre Kısa Film Festivali'nin dördüncüsü bu yıl 5-10 Haziran 2006 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Festivalin ödül töreni ve galası, Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Fuarı olan Recycling İstanbul'06'da yapılırken, gösterimler yine fuarda ve Bakırköy Sanatçılar Derneği Salonu'nda gerçekleştirilecek. 4. Çevre Filmleri Festivali, İstanbul halkına kısa film ziyafeti sunarken, çevre temalı öykü ve film yarışmalarına da sahne olacak.

22 - 25 Haziran 2006 tarihleri arasında ikinci kez kapılarını açacak olan Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Fuarı Recycling İstanbul, 4. İstanbul Çevre Kısa Film Festivalini, fuar alanına taşıyor. Dünya çevre haftasına denk gelen 5-10 Haziran 2006 tarihleri arasında İstanbullular yerli ve yabancı yapımları ücretsiz izleme fırsatı bulurken, festival kapsamında bir de çevre temalı kısa film ve öykü yarışması düzenleniyor.

Kısa film ve öykü yarışmaları herkese açık
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteklediği 4. İstanbul Çevre Filmleri Festivali kapsamında gerçekleştirilecek yarışma, tüm amatör ve profesyonellerin katılımına açık olacak. Çevre ile ilgili bir öyküsü olan ya da düşüncelerini filme döken herkesin başvurabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 10 Mayıs 2006.

Aralarında sinema sanatçısı Ediz Hun, sinema yazarı Ali Ulvi Uyanık ve Esin Küçüktepepınar, yazar Altay Öktem, yönetmen Reis Çelik ve Vural Çavuşoğlu ile İ.Ü. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Murat Şener, Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Oskay'ın olduğu seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonrasında; Kısa Film dalında birinci gelen eserin yönetmeni 3 bin YTL, Kısa Film Öykü kategorisinde birinci olan yapıtın yazarı ise 2 bin YTL para ödülünün sahibi olacak. Dereceye giren eserlerin ödülleri, Recycling İstanbul'06'da yapılacak özel bir törenle verilecek.

Çevre konulu yerli ve yabancı yapımlar, Recycling İstanbul süresince gösterimde

22-25 Haziran 2006 tarihlerinde ikinci kez kapılarını açacak olan Recycling İstanbul'un düzenleneceği TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuar alanına kurulacak özel salonda, Festival boyunca gösterimde olan yerli ve yabancı yapımların yanı sıra, çevre temalı ödüllü kısa filmler, fuar süresince de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Ulusal ve uluslararası çevre konulu film gösterimleri, çevre temalı film ve öykü yarışmaları ile söyleşiler ve müzik dinletisi gibi etkinliklerin yer alacağı 4. İstanbul Çevre Kısa Filmleri Festivali, Büyükçekmece ve İstanbul halkı tarafından 5-10 Haziran tarihleri arasında ücretsiz olarak izlenebilecek. Festivalin özel programında Reis Çelik'in "İnat hikayeleri" adlı filmi ve Halit Refik söyleşileri yer alacak.