Sanata 11.Arena, Ankara’ya İsyan!



Açılış töreninde konuşan Başkan Durak, “Bu konser salonu bizim, son dönem yaptığımız, en önemli projelerimizden bir tanesi. 28 Mayıs’ta Zübeyde Hanım Mahallesi’nde Yüzme havuzu ve spor kompleksinin de temelini atacağız. Peş peşe açılışlar yapacağız. Ve bunları yılsonunda tamamlayacağız. Çarşı’daki Tiyatro Salonumuzda bitti. Onu da önümüzdeki günlerde açacağız. Hedefimiz 4 bin koltuğa ulaşmak. Ona ulaştığımız zaman, kültür kenti olduğumuzu da tescilleyeceğiz” diyerek, iddiasını ortaya koydu.

Yeni Girne Bulvarı üzerinde yapımına başlanan tesisin kültürel ve sanatsal kursların düzenlenebileceği 11 ayrı salonu bulunan birinci bölüm ile konser ve tiyatroların kullanacağı ikinci bölümden oluşacağını belirten Durak, “Göreve geldiğimizde Karşıyaka’da sadece Ziya Gökalp Kültür Merkezi vardı. Karşıyaka’nın sanayisi yok, tarım kenti olamaz. Bir çalışma yaparak kültür kenti vizyonunu ortaya koyduk. Kentin birçok ihtiyaçlarını tamamlarken her semte kültürel tesisler kazandırdık. Temelini attığımız bu tesisi de yılbaşına kadar tamamlamak istiyoruz. Operalar, kültür salonları, sosyal tesisler hepsi halkın ihtiyacı. Bu hedefi koyduk, başarıyoruz“ diye de ekledi.

Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyelerinin de katıldığı temel atma töreninde, Başkan Durak, Kentsel dönüşüm için bir kez daha yetki istedi. Örnekköy Projesi’ne hem Büyükşehir Belediyesi’nden, hem de Bakanlık’tan onayının gelmesine rağmen, bir tülü başlanamadığını vurgulayan Başkan Durak, “Bir şey yapmak istemezseniz oyalanır ya, burada da öyle… Halbuki bugün karar verilse, yarın biz orada kazmayı vururuz. Biz bütün bunları çözmek adına attığımız adımların karşılığı yok. Herkes kentsel dönüşüm yapıyor. Oysa ki başlayacak alan burada, birinci etap burası… Hazır. Bostanlı’daki yatık binalar ve Örnekköy… Bostanlı’da müteahhittin aldığı binayı yıkmak kentsel dönüşüm değil. Ama, bunu söylerken de, herkesten de görev bekliyorum. Herkes, görevi içindeki ihmali bıraksın ve buradaki yatırımı gerçekleştirsin. Biz Karşıyaka’da, insanlarımızın hak ettiği, onları mutlu edecek bir çalışma gerçekleştirdik. Ama ne yazık ki, önümüzde bir bürokrasi engeli var. Herkes yapacağız diyor, ama kimsenin adım attığı yok. İşte Örnekköy projesi, Ankara’dan 6 ay önce onaylandı geldi. Bekliyoruz. Her şeyimiz hazır. Ama yetkisi elinde olanlar, şu yetkiyi bir kere Karşıyaka’ya versinler. Biz Karşıyaka’da devrim yapacağız. Biz artık bıktık usandık” dedi.