Sanatçı Gözüyle "Yeni Türkiye"



YEM Kitabevi tarafından düzenlenen söyleşiler dizisinin ikinci ayağında, “Yeni Türkiye” isimli kitabın yazarı ve çağdaş fotoğraf sanatının Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Murat Germen konuk ediliyor. Söyleşi, 13 Ocak 2015 Salı akşamı saat 18:00’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Çağdaş fotoğraf sanatının Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biri olarak değerlendirilen Murat Germen’in yaklaşık 20 yıldan beri çektiği fotoğrafları bir araya getiren “Yeni Türkiye” kitabı, hem onun sanatsal gelişim çizgisine hem de bu zaman diliminde ülkenin geçirdiği değişim sürecine tanıklık ediyor. Söyleşiye katılanlar, Germen’in bir fotoğraf sanatçısı ve mimarın bakış açısıyla Türkiye’nin son 20 yıllık değişimini ve o değişimin arka planındaki sosyal ve politik nedenlere ilişkin değerlendirmelerini dinleme fırsatı bulacaklar.

Yeni Türkiye fotoğraflarından oluşan bir gösterimin de yapılacağı etkinlikte katılımcılara ayrıca, Murat Germen’in fotoğraflarından oluşan bir edisyon dosyası sunulacak.

Dr. Necmi Sönmez tarafından sunulacak etkinlikte, Murat Germen’in yeni fotoğraflarıyla daha farklı açılardan büyüteç altına aldığı “Yeni Türkiye” kavramıyla birlikte, kendisine farklı bir duruş arayan “yaratıcı sanatın” güncel politik ve sosyal açılımlarının tartışmaya açılması hedefleniyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu


“Yeni Türkiye” tesadüfü

Murat Germen’in 2013’ün Ekim ayında yayımlanan kitabının ilginç taraflarından biri de kitabın “Yeni Türkiye” olan isminin, siyasi iktidar tarafından Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında kullanılan söylem ile örtüşmesi oldu. Bu durum, Germen’in ne kadar güncel bir konuya parmak bastığının belirtisi olmasının yanı sıra, sanat-siyaset ilişkisi açısından da Türkiye’de daha önce ortaya çıkmamış bir eşzamanlılığa gönderme yapıyor.

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde fotoğraf, sanat ve yeni medya dersleri veren Murat Germen’in fotoğraf, mimarlık, mültimedya tasarımı, şehir planlama, sanat ve bilgisayar destekli tasarım konularında birçok basılı ve çevrimiçi yayını bulunuyor.

YEM Yayın kitapları başta olmak üzere, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen yayınevlerinden mimarlık, mühendislik, şehircilik, tasarım, kültür, sanat, şehircilik vb. alanlarda 100.000’in üzerinde kitabı okurlarına sunan YEM Kitabevi ’nin düzenlediği söyleşiler dizisi ilginç konu ve konuklarla devam edecek.


PROGRAM:

18:00-18:30 Kayıt

18:30-18:45 “Yeni Türkiye” Murat Germen Fotoğrafları Gösterimi

18:30-19:30 “Yeni Türkiye’de Çağdaş Sanat ve Politika”
Moderatör: Dr. Necmi Sönmez – Editör, Bağımsız Kuratör
Murat Germen – Sanatçı, Fotoğrafçı, Akademisyen, Mimar

19:30-20:00 Yazarla İmza Buluşması

20:00-21:00 İkram

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için tıklayınız.