“Sanatoryum Tekrar Sağlık Hizmeti Versin”



Koronavirüs vaka sayıları kontrolden çıktı, hastaneler hastalara yetişemez hale geldi. Adalar Belediyesi, yurttaşın Covid-19 ile boğuştuğu bugünlerde Diyanet’e devredilen Heybeliada Sanatoryumu’nun tekrar sağlık alanında hizmet vermesi için çağrıda bulundu.

BirGün’den Dilara Şimşek’in haberine göre; “Sanatoryum için hazırız” başlıklı çağrıda, ülkenin ilk pandemi hastanesi olan Heybeliada Sanatoryumu’nun Adalar Belediyesi’ne tahsis edilmesi talep edildi ve şu ifadelere yer verildi: “Ülkenin ve dünyanın Covid-19 ile mücadele ettiği bu zor günlerde yıllardır tahsis konusu ya da ne yapılacağı konusunda defalarca sorulduğu halde net bir cevap alınamayan Heybeliada Sanatoryumu’nun sağlık alanında tekrar hizmete başlaması için kurumumuza tahsis edilmesi talebinde ısrarlıyız, Adalılar ve İstanbullularla birlikte göreve hazırız.”

Reklam Goruntulenme Bolumu

Tarihsel mirasa uygun
Adalar Kent Konseyi Başkanı İskender Özturanlı, Heybeliada Sanatoryumu’nun tarihsel mirası ve akışına uygun bir şekilde geleceğe aktarılması gerektiğinin altını çizdi. Belirsiz bir süreç ve inandırıcılığı olmayan açıklamalarla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Özturanlı şöyle konuştu: “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı dahil olmak üzere birçok kuruma 8 ayrı dilekçe yazdık. Dilekçelere gelen cevaplara göre hukuk yoluna gideceğiz. Buranın piyasacı anlayışla değil, kamusal anlayışla kurgulanması gerekiyor. Heybeliada Sanatoryumu tarihsel mirası ve geleneğine uygun biçimde bu pandemi koşullarında da hizmet verebilecek bilimsel laboratuvar ve bilimsel araştırma merkezi olarak kurgulanmalı.”

Özturanlı, bu görkemli eserin toplum, ülke ve Adalar yararına bir düzenlemeyle topluma kazandırılması için ellerinden gelen her türlü destekte bulunacaklarını söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.