Sancaktepe Belediyesi'ne Yeşil Bina Sertifikası



Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Mobil Enerji Tırı'nda düzenlenen törenle yeşil bina sertifikasını TUV-HESSEN, ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Genel Müdürü Patrick Dougherty’in elinden teslim aldı.

Enerji tasarrufuna yönelik yeni bir başlangıç yaptık

Burada yaptığı açıklamada, yeşil bina sertifikası alan ilk ve tek belediye olmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, enerji tasarrufuna yönelik yeni bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Enerjiyi bir ülkenin geleceği olarak tanımlayan Erdem, şunları söyledi:

"Dünyada ki enerji kaynaklarının kısıtlı olduğunu unutmamamız ve ülkemizdeki enerji kaynaklarını gelecek nesillerin istikbali için garanti altına almamız gerekiyor. Sancaktepe Belediyesi, mobil enerji tırıyla beraber mahalle mahalle, sokak sokak ve okul bahçeleri de dahil olmak üzere toplumun her kesimine enerji tüketimine yönelik önemli bilgilendirmeler yapacak. İnanıyoruz ki bu mobil aracımızla ev kadınlarına, işyeri sahiplerine ve öğrencilerimize kadar ulaşarak, başta enerji olmak üzere çevreyi muhafaza etmek ve mevcut doğal varlıklarımızın daha tasarruflu kullanımına dair önemli bilgiler aktarılacak”.

"Bu çalışma diğer belediyelere de örnek olmalı"

Türkiye’de böyle bir çalışma başlatılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren TUV-HESSEN, ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Genel Müdürü Patrick Daugherty de şu ana kadar Almanya’da 3 belediyeye yeşil bina sertifikası verdiklerini anımsattı. Sancaktepe Belediyesi’nin çalışmasının diğer belediyelere örnek olması gerektiğini kaydeden Daugherty, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yeşil bina yeşil çevre projesinde amacımız, sürdürülebilir bir proje oluşturulmasıdır. Enerji korunumu konusunda tüm işletmeler ve kuruluşlar bilinçlendirilmeli ve yasal çalışmalar başlatılmalıdır. Vermiş olduğumuz bu sertifikanın en önemli özelliği, mevcut binaların enerji tasarrufu konusunda işlevini arttırarak topluma katkıda bulunması, farkındalığı arttırmasıdır. Sancaktepe Belediyesini tebrik ediyor, Sayın İsmail Erdem’e başarılarının devamını diliyorum”.

'Mobil Enerji Tırı'nda enerji tasarrufu için neler yapılabileceği adım adım anlatılıyor