Sand & Birch Tasarımı LU

Andrea Fino ve Samanta Snidaro tarafından 2003’te kurulan Sand & Birch Design Studio, ikilinin farklı kültürel bakış açılarını bir araya getirerek özel tasarımlar ortaya çıkarma fikrinden doğdu. Farklı bakış açılarının ve yaşam tarzlarının, yenilikçi konseptler yaratacağına inanan tasarım ikilisinin son işi LU’da bu anlayış doğrultusunda şekillenmiş. Tasarım ikilisinin sonraki projesiyse, henüz detaylarını açıklamadıkları sürdürülebilir enerji destekli bir konsept ev.

Sand & Brich Design Studio Tasarımı LU, 2007
























LU
LU, organik formlara yüklediği fonksiyonla farklılaşıyor. Deniz kabuklularına benzetilebileceğimiz görünümüyle primitif arketiplere gönderme yapan tasarım, malzeme seçimi ve uygulamasıyla çağdaş bir yüz kazanıyor. Metal iskelet üzerine yerleştirilen poliüretan dolgusuyla esneklik kazanan oturma elemanı, Alcantara kaplaması ve parçalı yapısıyla da hareketli bir görünüm kazanıyor.

Sand & Brich Design Studio Tasarımı The Diamond Sofa, 2007























The Diamond Sofa ikilinin tasarım anlayışına bir örnek teşkil etmesi bakımından önemli: “Bu proje, bir kanepenin, fonksiyonundan hiç bir şey kaybetmeden nasıl bir mücevhere dönüşebileceğinin realize edilmiş hali.”

Sand & Birch web sitesi için tıklayınız