Şanlıurfa Adliye Binası Temelde Kaldı



Adalet Bakanlığı, hizmette yetersiz kalan ve 5 ayrı binada hizmet veren Şanlıurfa Adliyesi’ne ek bina yapımı için 156 milyon 922 bin TL yaklaşık maliyetle ihale açtı. İhaleye başvuran 16 iştirakçiden, ihale şartlarını taşıyan 10'unun değerlendirilmesi sonucunda, proje Adalet Bakanlığı'nın belirlediği yaklaşık maliyetin 40 milyon 475 bin TL altında teklifle 116 milyon 447 bin TL’ye ihale edildi.

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre; 700 gün içinde binayı tamamlama taahhüdünde bulunan yüklenici firma temelin kazım işini bitirdi. Ancak, daha sonra inşaat bilinmeyen bir nedenle yarım kaldı ve yapımcı firma ekipmanlarını toplayarak bölgeden ayrıldı. Binanın temeli ise, yağan kar ve yağmur suyuyla dolarak adeta bir yüzme havuzuna döndü.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Aradan bir yıl yakın zaman geçmesine karşın hiçbir ilerleme olmayan Şanlıurfa Adalet Sarayı Ek Hizmet Binası inşaatı önünde partisinin il yönetimiyle bir basın toplantısı düzenleyen DEVA Partisi İl Başkanı Avukat Ahmet Tüysüz, “Biz adliye binası yapılıyor sanıyorduk ama meğer yüzme havuzu yapılıyormuş.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Adliye binası için tahsis edilen alanda bir kaç aydır hiç bir çalışma yapılmadığını, temelinin ise yüzme havuzuna döndüğünü belirten Tüysüz, tepkisini şöyle devam ettirdi: “Bizler Adalet Sarayı Ek Binası beklerken havuz yapmışlar. Kabul ediyoruz Urfa'da yazlar çok sıcak havuzlara da ihtiyaç var. Ancak, bu alan havuz için uygun değil. Daha elzem olan havuz değil, adliye binasıdır. Artan maliyetler nedeniyle işi üstlenen müteahhidin işi bıraktığını duyduk. Bundan dolayı iş bırakılmış ise artan maliyetler nedeniyle muhatap ve sorumlu elbette iktidardır. Yok eğer yeterli araştırma yapılmadan, firmanın yeterliliğine bakılmadan yetersiz ve yandaş bir firmaya rant için bu ihale verilmiş ise sorumlu zaten mevcut iktidardır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.