Şanlıurfa ''Dünya Tarihi Kentler Birliği''ne Üye Olacak



Şanlıurfa Belediyesi, ''Dünya Tarihi Kentler Birliği''ne üyelik başvurusu yaptı. Belediyeden alınan bilgiye göre, dünyanın en eski şehirlerinden biri olan ve üç semavi dinin atası olarak kabul edilen Hz. İbrahim'in doğduğu Şanlıurfa'nın ''Dünya Tarihi Kentler Birliği''ne üyeliği için müracaatta bulunuldu.

Hz. İsa'nın kutsadığı şehir olarak da bilinen ve Alman arkeologların yaptığı kazılarda insanlığın ilk tapınağının bulunduğu 12 bin yıllık geçmişe sahip Şanlıurfa'nın müracaatı 2 ay önce yapıldı.

56 ülkeden 88 şehrin üyeliğinin bulunduğu ''Dünya Tarihi Kentler Birliği''ne, Şanlıurfa'nın üyeliği gelecek ay Vietnam'da yapılacak toplantıda görüşülecek.

Fakıbaba Vietnam'a gidecek

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, personele yönelik ''Kalite Yönetimi'' toplantısında yaptığı konuşmada, Vietnam'ın Hue Cty şehrinde gelecek ay düzenlenecek ''Dünya Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kurulu'' toplantısında bir sunum yapacağını belirtti.

Adaylığın görüşüleceği toplantıda Şanlıurfa'nın birliğe alınıp alınmayacağının da netleşeceğini belirten Fakıbaba, şunları kaydetti:

''Türkiye'de birliğe üye olan 3 şehir var. İstanbul, Konya ve Bursa, dördüncü de Şanlıurfa olacak. Urfa ve Urfalılar bunu hak ediyor. Tüm insanlar en güzel şeyleri hak ediyor ama medeniyetin başladığı yer burası, onun için biz bu bilinçle inşallah vizyonumuzun bir dünya kenti olduğunu bütün dünyaya anlatmak istiyoruz. Bunun için 7 - 11 Haziran tarihleri arasında Vietnam'a gidip döneceğim. Sunumlarımız olacak orada. Niye Şanlıurfa Dünya Kentler Birliğine üye olmalı diye bununla ilgili hazırlıklarımızı yaptık''.