Şanlıurfa Kızılay Meydanı ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nın Son Başvuru Tarihi Güncellendi



Yarışmanın Adı
Şanlıurfa Kızılay Meydanı ve Kentsel Tasarım Fikir YarışmasıŞanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Etüt ve Proje Dairesi Başkanlığı tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23. Maddesi ve Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği doğrultusunda serbest, ulusal ve tek aşamalı, mimarlık, şehir planlama ve peyzaj mimarlığı meslek disiplinlerinin katkısını gerektiren kentsel tasarım proje yarışmasıdır.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yarışmanın Amacı
Alan ilimizin, Eyyübiye İlçesi Yusuf Paşa Mahallesi Sınırlarında yer alan yaklaşık 5,797.00 m2 büyüklüğünde olan Kızılay Özel Proje Alanı; Geleneksel Ticaretin ve İnanç Turizminin en yoğun olduğu şanlı şehrimizin odak noktasındadır. Balıklıgöl Havzasına ve Hanlar Bölgesine yaklaşık 1,5 km Uzaklıkta, Köprübaşı Mevkiinde bulunan Hacı kâmil Konağı ile kuzeybatısında yer alan Millet Hanına yakınlığı ile bir cazibe merkezidir. Şehrimizin somut ve somut olmayan tüm değerlerini korumak, yaşatmak ve dünyaya miras bırakmak” olarak belirtilen vizyona uygun olarak alanın tasarım potansiyellerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu değerlendirme ile Mimarlık, Şehircilik, Peyzaj Mimarlığı ile tüm Mühendislik alanlarında çağdaş ve ekonomik çözümler öneren, güzel sanatları teşvik eden özgün ve nitelikli öneriler geliştiren, uygulanabilir projeler elde edilerek yaşatılması planlanmaktadır. Alanın açık alan kullanımının artması ve meydana dönüşmesi, bu dönüşümü yeşil alanlar ile oluşturması kültürel ve sosyal mekânların şehre kazandırılması amaçlanmıştır. Yaşayan mekânların oluşturulması için gerekli kültürel, sosyal ve ticari alanlar ile 7/24 yaşayan bir mekâna dönüştürülmesi sürdürülebilir mimari anlayışı benimsenmiştir.

Yarışmanın Konusu ve Yeri
İlimiz, Eyyübiye İlçesi Yusuf Paşa Mahallesi Sınırlarında yer alan yaklaşık 5,797.00 m2 büyüklüğünde olan Kızılay Özel Proje Alanı; Geleneksel Ticaretin ve İnanç Turizminin en yoğun olduğu Balıklıgöl Havzasına ve Hanlar Bölgesine yaklaşık 1,5 km uzaklıkta, Köprübaşı Mevkiinde bulunan Hacı kâmil Konağı ile kuzeybatısında yer alan millet Hanına yakınlığı ile şehir merkezinin odak noktasındadır.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yarışmanın Türü ve Şekli
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Etüt ve Proje Daire'si Başkanlığı tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23. Maddesi ve Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği doğrultusunda serbest, ulusal ve tek aşamalı, mimarlık, şehir planlama ve peyzaj mimarlığı meslek disiplinlerinin katkısını gerektiren bir yarışmadır.

Yarışmaya katılacak yarışmacıların aşağıdaki hususları yerine getirmesi şarttır. Ekip olarak katılanların her birinin koşulların tamamına uymaları zorunludur. Ekip olarak katılanların, idareyle ilişkilerinin yürütülmesiyle sınırlı olmak üzere, ekipten birini ekip temsilcisi olarak belirtmesi gerekir. Yarışmaya ekip olarak katılan ortakların her biri idareye karşı müşterek ve müteselsilden sorumludurlar.

Yarışmaya Katılım Koşulları
Yarışmaya katılacaklarda aranacak koşullar;

1. Tüm katılımcıların meslekten men cezalısı olmaması kaydıyla, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı disiplinlerinden olması zorunludur..

2. Jüri üyelerini ve raportörleri belirleyen ve atayanlar arasında olmamak,

3. Jüri üyeleri (danışman, asli, yedek) ve raportörlerle bunların 1. dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak,

4. Jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılmamak,

5. Yarışmayı açan idarede, yarışma ile ilgili her türlü işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olmamak,

6. Yarışmayı açan idare adına hareket eden ve söz konusu yarışma çalışmalarında yer alan danışmanlar ile bunların çalışanları arasında olmamak,

7. Yarışmayı düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi personeli ve çalışanı olmamak,

8. 4734 ve 4735 sayılı kanunlardaki hükümler ve yönetmelikler gereğince geçici ve sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklı olmamak.

Bu şartlara uymayanlar yarışmaya katılmış olsalar da tasarımları yarışmaya katılmamış sayılır.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Jüri Üyeleri ve Raportörler

Danışman Jüri Üyeleri

Zeynel Abidin BEYAZGÜL (Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı), Ferit DAĞDEVİREN (Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri), Raşit DEDEOĞLU (Etüt ve Proje Dairesi Başkanı), Fadıl TOPDAĞ (Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı), Cihat KÜRKÇÜOĞLU (Sanat Tarihçisi), Müslüm AKALIN (Araştırmacı, Yazar, Avukat), Mahmut KARAKAŞ (Tarihçi, Yazar), Mehmet KAYA (Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı), İbrahim Halil PELTEK (Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı)

Asli Jüri Üyeleri

Mehmet Selim AÇAR (Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası İl Başkanı), Ferhat KARADAĞ (Şanlıurfa Mimarlar Odası İl Başkanı), Adil SARAÇ (Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı), Fatih KAHYAOĞLU (Mimar), Cevher İLHAN (Mimar), Şebnem KULOĞLU YÜKSEL (Dr. Öğretim Üyesi, Mimar)

Yedek Jüri Üyeleri

Yahya ÜRÜN (Şanlıurfa Büyükşehir Bld. Genel Sekreteri Yard.), Aydın AYDEMİR (Şanlıurfa Büyükşehir Bld. Kentsel Dönüşüm Daire Bşk.), Hikmet İNAN (Şanlıurfa Büyükşehir Bld. İmar ve Şehircilik Daire Bşk.), Emin BAKIRCI (Şanlıurfa Büyükşehir Bld. Proje ve Planlama Şube Müdürü)

Raportörler

İsmail GÜNEŞ (Şanlıurfa Büyükşehir Bld. Park Bahçe Proje Şube Müdürü), İsmail Hakkı ÜRÜN (Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi / Mühendis)

Raportör Yardımcıları

Semih GENCER (Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi/Mühendis), Mustafa ŞEKER (Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi/Mühendis)

Yarışma Takvimi

Soru Sormak için Son Tarih: 08.11.2021
Cevapların İlanı:
11.11.2021
Şartname Temini için Son Gün:
06.12.2021
Projelerin Elden Teslim için Son Gün:
07.12.2021
Projelerin Kargo ile İdareye Teslim Günü:
09.12.2021
Jüri Değerlendirme Süreci:
15.12.2021
Sonuçların İlanı:
20.12.2021
Kolokyum, Sergi ve Ödüllerin Verilmesi:
25.12.2021

Ödüller ve Ödeme Şekli

Birinci Ödül: 100.000 TL
İkinci Ödül:
75.000 TL
Üçüncü Ödül:
50.000 TL

5'er Adet Mansiyon (eş değer): 20.000 TL

Jüri değerlendirme sonuçlarının ilanından sonra, yukarıda yazılı ödül, mansiyon ve satın alma tutarları, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 29. maddesine göre, yarışmacılara en geç 30 gün içinde net olarak ödenecektir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız