Santral İstemiyoruz



Muğla’nın Yatağan İlçesi’ne bağlı Kırıkköy’de, Çalık Grubu’na bağlı ANT Enerji tarafından, 2’nci termik santral yapılması fikrine, köylülerin tepkisi sürüyor. Köylerini ziyarete gelen CHP’li milletvekilleriyle görüşen köylü kadınlar, gözyaşları içinde, kendilerini santralden kurtarmalarını istedi. TBMM’nin tatile girmesiyle seçim bölgelerini ziyaret edip vatandaşlarla bir araya gelen CHP Muğla milletvekilleri Dr. Ali Arslan ve Fevzi Topuz, partisinin İl Başkanı Süleyman Uslu, Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek ve Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık’la birlikte Kırıkköy’ü ziyaret etti. Köy meydanında köylülerle yapılan sohbette en büyük yakınma, yapılması düşünülen 2’nci termik santral konusunda geldi.

Milletvekillerinden gözyaşları içinde yardım isteyen kadınlardan 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Raziye Demirsoy, ANT Enerji yetkililerinin köylerine gelerek, kendilerine sağlık ocağı ve cami yaptırma sözü verdiklerini belirterek, "Biz cami de sağlık ocağı da istemiyoruz. Başbakan köye dönüş projesi diyor. ’Şehirlere gelen vatandaşımız köylerine geri dönsün kalkınma köyden başlar’ diyor. Biz zaten köyümüzdeyiz. Ama tepemize zehir santralı kuracaklar. Peki, biz nereye gidelim? Bizi kurtarın" diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz da ülkenin enerjiye ihtiyacı olduğunu ancak insan sağlığının da gözönünde tutulması gerektiğini belirterek, "Eğer ihtiyaç varsa Yatağan Santrali’ne ek olarak 1 ünite daha yapılabilir. Konuyu meclis gündemine taşıyacağız" dedi.