Santralistanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi ile Atatürk Kültür Merkezi ve Merinos Parkı'na Uluslararası Ödül

“Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi” ile “Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Planlama Merkezi” tarafından her yıl, mimarlık alanında dünyanın en başarılı projelerini belirlemek gayesi ile gerçekleştirilen “The International Architecture Awards” ödül programının 2010 yılı sahipleri açıklandı. EAA ve NSMH ortaklığında gerçekleştirilen Santralistanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi ile Cafer Bozkurt Mimarlık imzalı Bursa Atatürk Kültür Merkezi ve Merinos Parkı, dünyanın 38 farklı ülkesinden ödül almaya hak kazanan 95 projeden biri oldu.




Her yıl farklı bir ülkenin seçkin mimarları, akademisyenleri ve mimarlık eleştirmenlerinden oluşturulan ödül programı seçici kurulunda bu seneki değerlendirmeyi, Colegio de Arquitectos de la Cuidad de México ve Sociedad de Arquitectos Méxicanos kurumları nezdinde Meksikalı mimarlar gerçekleştirdi.




Aynı zamanda rekor sayıda katılımın gerçekleştiği belirtilen yarışmada jüri, gökdelen yapılarından kültür merkezlerine, okul ve kampüs yapılarından stadyumlara, restorasyon projelerinden dini yapılara, toplu konutlardan kentsel planlama projelerine kadar dünyanın farklı ülkelerinde yer alan çok geniş bir yapı yelpazesini inceleyerek seçimini yaptı. 95 projelik final listesinde EAA, NSMH ve Cafer Bozkurt dışında Odile Decq / Benoît Cornette, Behnisch Architekten, FOA, Amanda Levete, Rafael Viñoly, Steven Holl gibi uluslararası arenada prestijli mimarlar ve mimarlık pratiklerinin güncel işleri de yer aldı.

Ödüller 4-7 Kasım 2010 tarihleri arasında Madrid, İspanya’da gerçekleştirilecek olan “The City and The World” Konferansı kapsamındaki törenle sahiplerine sunulacak. Konferans paralelinde düzenlenecek olan ödüllü projeler sergisi ise, Madrid’den sonra Avrupa ve Amerika’nın çeşitli kentlerinde de dolaşarak, mimarlık izleyicileriyle buluşacak.