Saray’a Tahsise “Kamu Hizmet Alanı” Kılıfı



200 metrekarelik bina yıkılarak yerine 300 odalı olduğu iddia edilen dev yazlık saray inşa edilen, çevresine yüzme havuzlu binalar eklenen, 3 helikopter pisti, dev yatların bağlanabileceği iskeleler yapılan yazlık saray, peşpeşe atılan adımlarla ormanlık alanda yayılıyor.

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre; 20 hektar alanda başlayan daha sonra güvenlik alanı gerekçesi ile 65 hektara yayılan yerleşkeye 27 hektarlık yeni bir alan daha eklendi. Sarayın yayıldığı alanın hemen bitişiğindeki 27,48 hektarlık alanın doğal sit olan statüsü Ocak ayında Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Koruma Kullanım Alanı olarak değiştirildi. Bununla sadece yörede yaşayanların geleneksel yaşam şekillerine uygun yapıların korunması, yenilerinin inşa edilmemesi, en fazla kamping alanı yapılmasına izin veren hükümler aşıldı. Düşük yoğunluklu yerleşim faaliyetleri ve turizm faaliyetleri yürütülmesinin koruma amaçlı imar planına uygun olması koşuluyla turizm tesisleri, yat limanı, tekne imal ve çekek yeri ve düzenli depolama tesisi yapılabilmesinin önü açıldı. Alınan son kararla da bu alan fiilen Saray emrine verildi.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliği kararı Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından askıya çıkartıldı. Kararda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Okluk Koyu mevkiindeki “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Koruma Alanı” sınırları içinde kalan yaklaşık 27,48 hektarlık alanın “Kamu Hizmet Alanı” olarak ayrılmasına ilişkin 27 mayıs 2020 tarihinde karar aldığı belirtildi. Plan değişikliği kararı bir ay süreyle askıda kalacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.