Sarıyer'de 'Parkkafes' İddiası

Sarıyer'de Poligon, Pınar, Derbent, Reşitpaşa mahalleleri arasında yapılan İstinye Park Projesi'nde Boğaziçi Yasası ve imar kanunlarına aykırı hareket edildiği öne sürüldü. Bölgede "sağlık ve ticaret merkezi" yapmak üzere alınan izinle başlayan inşaatın, plan tadilatları ile residance-alışveriş merkezi inşaatına dönüştürülmesi akıllara "Gökkafes'ten sonra şimdi de Sarıyer'e Parkkafes mi inşa edilecek?" sorusunu getirdi.

Konuyla ilgili İstinye Park Projesi inşaatının yanında açıklama yapan SHP Sarıyer İlçe Başkanı Ali Sönmez, Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın imar kanunlarını hiçe sayarak yatırımcıya büyük rant sağladığını söyledi. Yatırımcı firmanın "sağlık ve ticaret merkezi" yapmak üzere inşaat ruhsatı aldıklarını anlatan Sönmez, "Daha sonra inşaat, plan tadili yapılarak 400 adet daire, residance ve alış-veriş merkezi inşaatına dönüştürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu web sayfasında da ilan etti" dedi.

Sağlık ve ticaret inşaatı ruhsatıyla devam edilen bu projenin, konut ve ticaret alanı olarak zaten yasalara aykırı olduğunu vurgulayan Sönmez, "Projenin bu hali Sarıyer Belediyesi İmar Komisyonu ve İlçe Meclisi tarafından reddedilmesine karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden yasalara aykırı bir şekilde ve Sarıyer Belediyesi'nin yetkileri hiçe sayılarak geçirildi" diye konuştu. Sönmez, söz konusu projede konut inşaatının metrekare satış fiyatı 5 bin dolar iken, ticaret alanın 15 bin dolar civarında olduğuna dikkat çekti.