Satılacak Taşınmazlar Yaklaşık 27 Milyon YTL Gelir Sağlayacak

TMSF önümüzdeki günlerde çeşitli arsa ve binaları satışa çıkaracak. Toplam muhammen bedelleri 27 milyon YTL’ye yaklaşan taşınmazlar yeni yatırımların kapısını açacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF ) İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan 6 taşınmazın ihalesini 15 Mart 2005 tarihinde gerçekleştirecek. TMSF’ye devrolan bankalar veya alacaklardan dolayı edinilen gayrımenkullerin toplam muhammen bedeli ise 26 milyon 600 bin YTL tutarında.

İhaleye çıkarılacak 3 taşınmaz İstanbul’un Büyükçekmece ve Üsküdar ilçelerinde yer alıyor. Büyükçekmece’de yer alan ve daha önce Hilal Çikolata Fabrikası olarak kullanılan tesis Büyükçekmece’nin Türkoba Köyü'nde 10 bin 762 m² yüzölçümlü arsa üzerinde bulunuyor. İdari ve fabrika binasından oluşan tesisin muhammen bedeli ise 1 milyon 700 bin YTL.

Üsküdar’a bağlı Kandilli’de ise 83 bin 94 m2’ lik arsa 15 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkacak Bitişik üç parselden oluşan arsa Proje geliştirmek için uygun konumda bulunuyor.
Üsküdar’da bulunan bir diğer arsa ise Çengelköy’de yer alıyor. 7 bin 389 m2’lik yüzölçümüne sahip arsa 2 milyon 152 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkacak.

TMSF tarafından satılacak iki taşınmaz da İzmir’de yer alıyor. İzmir’in Çiğli ilçesinde yer alan 4 bin 906 m2’ lik Tekstil Fabrikası Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor. Fabrikanın muhammen bedel ise 1 milyon 750 bin YTL olarak belirlendi. İzmir’de yer alan bir diğer gayrımenkul ise Konak ilçesinde yer alıyor. İnşaatı % 65 tamamlanan Otoplaza’nın A Blok’unda yer alan 54 ofis 1 milyon 500 bin YTL ile alıcı arayacak. İzmir ikinci el otomobil piyasasının nabzını tutan Otoplaza içinde 3 blok bulunmakta. A Blok dışında B ve C Blok içinde oto galerileri ve yedek parça bayileri faaliyet gösteriyor.

Ankara’nın merkezi sayılan Çankaya’da ise yaklaşık 4 bin 900 m2’ lik kapalı alana sahip bina satışa çıkacak. Ankara’nın bilinen caddelerinden Tunus Caddesi üzerinde bulunan bina 2 bodrum, 4 normal,1 zemin ve 1 asma kata sahip. İş merkezi olarak değerlendirilmeye uygun olan bina için belirlenen fiyat ise 4 milyon 500 bin YTL.

İhale kapalı teklif yöntemiyle 15.03.2005 tarihinde gerçekleştirilecek. Kapalı teklif mektupları ihale tarihinden bir önceki iş günü olan 14.03.2005 saat 16 : 00 ' ya kadar teslim edilmiş olmalı. Ayrıca sözkonusu gayrımenkullere sahip olmak için istenen her taşınmazın muhammen bedelinin yüzde 3’ü tutarındaki miktarı Türkiye İş Bankası Balmumcu Şubesi nezdindeki 445220 no.lu Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu hesabına yatırmak veya aynı tutardaki banka teminat mektubunu sağlamak gerekiyor.