Satılamayan Maliye Kampı Kiralanacak



Foto: Levent Kişi (AA)

Marmaris'in İçmeler beldesinde bulunan ve beş kez ihaleye çıkarılmasına rağmen satılamayan Maliye Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin, 49 yıllığına kiraya verileceği bildirildi. AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, 16 Eylül tarihinde satış amaçlı yapılması planlanan ihale iptal edildi.

Maliye Bakanlığı, bir türlü satışı gerçekleştirilemeyen tesisin kiraya verilmesine karar verdi. Tesisin 49 yılığına kullanım hakkı için düzenlenecek ihalenin 7 Ocak 2011 tarihinde Marmaris Mal Müdürlüğünde yapılacağı belirtildi. Kampın yıllık 903 bin 240 TL bedelle ihaleye çıkarılacağı, kiralayan şirketin ilk yıl kiralama bedelinin yüzde 20'sini ödeyeceği ifade edildi. Kiracıya bir yıllık tadilat veya imar değişikliği yaparak yeni tesis inşa etmesi için de bir yıl süre tanınacağı bildirildi.
    
Marmaris'in en gözde turistik beldesi olan İçmeler'de denize sıfır konumda bulunan 22 bin 581 metrekare alana sahip tesisin bünyesinde, 98 yatak kapasitesine sahip 30 oda ile restoran gibi sosyal alanların bulunduğu öğrenildi. Ayrıca tesisin, yakınlarında çok sayıda otel hizmet veriyor.
    
Marmarisli işadamları talip
    
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmarisli işadamlarının tesisle ilgilendiklerini söyledi. Baysal, ''Oda olarak, bölgeyi bilen, ülke turizmine nitelikli yatak kapasitesi kazandırabilecek insanların kampı kiralamasını istiyoruz. Bu konuda Marmarisli yatırımcılara çağrıda bulunduk. Şuana kadar iki turizmci arkadaşımız Marmaris Ticaret Odası'na başvurarak ihale şartnamesini aldı. İlerleyen günlerde bu sayı artabilir'' dedi. Marmaris Limanı örneğinde olduğu gibi ''ortak girişim grubu'' kurarak ihaleye girme konusunda ise henüz bir girişimde bulunulmadığını anlatan Baysal, bu konunun da önümüzdeki hafta içinde netlik kazanacağını dile getirdi.
    
Bu arada, ilçedeki turizm sektörü temsilcileri ise söz konusu kampı kiralayacak kişilerin turizmde tecrübesi bulunanlardan seçilmesi gerektiğini söyledi. Tesisin uzun yıllar kapalı tutulmasının bölge turizmine zarar verdiğini savunan turizmciler, kazandırılacak kaliteli tesisin, bölgenin imajına da katkı sağlayacağını ifade etti.
    
5 kez ihale edildi
    
Satışından ev fazla gelir beklenen devlet tesislerinden biri olan ve ''Maliye Kampı'' olarak bilinen deniz kenarındaki Maliye Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesisi, ilk olarak 2006 yılında ihaleye çıkarıldı. Teklif veren olmadığı için ihale aynı yıl içerisinde üç kez daha tekrarlandı. Alıcı çıkmayan kamp için 2007 yılında iki yeni ihale daha düzenlendi ancak yine satılamadı. Bu yıl açılan ihalenin ise gazete ilanından kaynaklanan bir sorun dolayısıyla ertelendiği bildirilmişti. İlk olarak 34 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan tesis için son olarak 46 milyon 180 bin lira istenmişti.