Rixos, Kazakistan'da 140 Milyon Dolara Alışverişveriş Merkezi Kuruyor

Rixos Grup, 140 milyon dolar yatırım bedeli ile Kazakistan’ın en büyük alışveriş ve eğlence merkezini inşa ediyor. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in katılımıyla yarın temelleri atılacak olan alışveriş merkezi, 80 bin metrekarelik alanı ile Kazakistan’ın en büyük ve en yüksek alışveriş ve eğlence merkezi olacak.

Haziran 2007 de tamamlanması planlanan proje, 200 m'lik yüksekliği ile hem Kazakistan'ın en yüksek binası olması hem de Türk-Rus ve Kazak firmalarını bir araya getirmesi ile ayrı bir öneme de sahip olacak. Rixos'un Rus Coalco ve Kazak firmaları ile yatırımcı olarak yer alacağı projenin inşaatını ise Rixos Grup bünyesinde faaliyet gösteren Sembol İnşaat A.Ş. yürütecek.

Kazakistan'ın en ilginç alışveriş ve eğlence merkezi unvanının taşıyacak dev projenin mimari tasarımını ise dünyaca ünlü İngiliz Norman Fosters & Partners tarafından gerçekleştirilecek.

Dünyadaki en son alışveriş ve eğlence trendleri göze alınarak dizayn edilen projede hipermarket, mağazalar, 47 bin 500 metrekareden oluşan 93 dükkan, multiplex sinemalar, fitness, SPA, mini golf, tropik bahçeler, yüzme havuzu ve plaj, gece kulübü, food court ile restaurant ve barlar yer alıyor.

Eşine az rastlanılır proje, Sembol İnşaatı'ın, büyük mimari başarılara imza atmış Norman Foster ile yürüttüğü ikinci, Kazakistan'da ki ise dördüncü projesi. Norman Foster imzalı ilk proje Astana da inşası süren ve 2006 Ağustos ayında açılacak olan Barış Piramidi. Dinlerin kardeşliğini simgeleyen bu proje sıradışı tasarımı ile dünyanın da takip ettiği özgün bir mimari eser olmaya aday.

2004 yılında adım attığı Kazakistan pazarında Rixos ve Sembol İnşaatın ülkeye kazandırdığı ilk proje ise şu anda Rixos Grup tarafından işletilen ve 9 Haziran 2005 tarihinde açılışı gerçekleştirilen President Hotel Astana’dır. Devam etmekte olan Barış Piramidi’nin yanında 30 bin kişilik Astana Stadyum Projesi çalışmaları da halen aralıksız sürüyor.