Schindler'den ve Şekerbank’tan Apartman Yöneticilerine Asansör Kredisi



Dünyanın en büyük asansör ve yürüyen bant üreticilerinden olan Schindler, Şekerbank ile EKOkredi kampanyası dahilinde asansör yenileme kredi programını başlattı. 04 Ocak tarihinde başlayan kampanya, 31 Aralık 2010 tarihine kadar devam edecek. Asansörlerin komple yenilenmesi, modernizasyonu ve onarım hizmetleri, Şekerbank’ın avantajlı paketiyle kolaylıkla gerçekleştirilebilecek.

Schindler  Türkiye Genel Müdürü S. Mete Zadil, Türkiye’de bir ilk olan EKOkredi Schindler Kampanya Hizmet Paketi’nin avantajlarına dikkat çekerek, "Kriz döneminde maalesef bina yönetimleri masrafları kısmak amacıyla istemeyerek de olsa risk almak zorunda kalabiliyorlar. Uygulamayla müşterilerimizi bu sıkışık dönemde güvenlik ve konfordan yoksun bırakmamayı hedefliyoruz" dedi.

Asansörlerin periyodik kontrolü, asansörlerde henüz dışarıdan anlaşılmayan eksik ve hataların giderilmesi, mal ve can güvenliği bakımdan hayati bir öneme sahip. Uzmanlar, güvenilir ve büyük firmalar ile çalışmayı tercih etmemenin uzun vadeli risk ve maliyetleri göz ardı etmek olduğunu düşünüyorlar.

Mevcut Asansörler İçin Emniyet Normu (SNEL)

Avrupa Standartizasyon Komitesi'nin (CEN) mevcut asansörlerin emniyet şartlarının geliştirilmesine yönelik yayınladığı ve Snel olarak bilinen Avrupa Standardı (EN- 81-80), her biri ayrı bir risk değerlendirmesiyle analiz edilmiş bulunan muhtelif tehlikeleri ve tehlikeli durumları sınıflandırıyor. Buna göre tüm eski asansörler bu kontrol listesi göz önüne alınarak kontrol edilmeli ve gözden geçirilmeli. Eski asansörlerin sorumluluğunu taşıyan bina yöneticilerinin ve asansör firmalarının, bu standartlara göre hareket etmesi tavsiye ediliyor. ISO 9001 kalite onay belgesi ve CE belgesi ile hizmet veren Schindler, Avrupa Standartizasyon Komitesi’nin şartnamesine uygun hizmet veriyor.

Kampanya hakkında:

Schindler’in Şekerbank ile gerçekleştirdiği kampanya kapsamında, apartman ve site yönetimleri ve tüm bireysel bankacılık müşterileri, binalarındaki asansör kurulumu, bakım ve onarımını, EKOkredi ile yaptırabilecekler. Kampanya koşulları, Schindler’den hizmet alan müşteriler için geçerli olacak ve kredi talepleri 3-24 ay arası vadelerde değerlendirecek. Ayrıca, kredi tutarına bakılmaksızın 1 yıl süre ile Şekerbank müşterilerine 5.000TL teminat tutarlı Ferdi Kaza Sigortası hediye edilecek.

Şekerbank EKOkredi-Schindler kampanyasında uygulanacak faiz oranları şöyle olacak:

Vade              Faiz Oranı
3 -12 ay          %0,00            
13-18 ay         %0,44
19-24 ay         %0,66