Schneider Electric, F400 Xe’yi Türkiye’de Üretip İhraç Edecek

Schneider Electric’in yeni ürünü olan enerji kontrol panosu “F400 Xe”, sadece Türkiye’de üretilerek 80 ülkeye ihraç edilecek.

Schneider Electric-Türkiye Genel Müdürü Turhan Turhangil, F400 Xe’nin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, ürünün ortaya çıkışı sırasında Fransa’daki şirket yöneticileriyle son derece tartışmalı günler geçirdiklerini, ancak bu projeyi Türkiye’de gerçekleştirmeyi başardıklarını belirtti.

Schneider Electric-Türkiye Genel Müdürü Turhan Turhangil, Türkiye’deki müşterilerinin beklentilerini yeni bir iş fırsatı olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Bu ihtiyaçların başka ülke pazarlarında da olabileceğini göz önüne alarak, Fransa’daki merkezimizle görüşmelere başladık. Bu yöntemle yüksek oranda satış başarısı elde edilebileceğini öne sürdük. Çok uzun tartışmalardan ve çalışma dönemlerinden sonra yeni ürünün AR-GE’sinin Türkiye’de yapılmasına ilişkin prensip anlaşması yaptık.” Varılan bu noktayı Türk mühendisliğinin bir başarısı olarak ifade eden Turhangil, “Ürünün AR-GE’sinin tamamlanmasının ve bağımsız uluslararası laboratuvarlarda test edilmesinin ardından üretime başladık. Artık Schneider Electric-Türkiye, F400 Xe’nin dünya çapında üretim merkezi olmuştur” dedi.

Ürünün 80 ülkeye daha ihraç edileceğini bildiren Turhangil, “F400 Xe”nin, primer dağıtım istasyonlarının orta gerilim bölümlerinde, enerji santralleri, havaalanları, petrol ve doğalgaz üretim tesisleri, demir ve çelik fabrikaları gibi birçok sanayi tesisinin ana orta gerilim dağıtım merkezlerinde kullanıldığını kaydetti.