Schneider Electric'ten Enerji Kullanımını Optimize Eden Proses Yönetimi İşbirliği Sistemi: PlantStruxure



Enerji yönetiminde global bir uzman olan Schneider Electric, endüstri ve altyapı şirketlerinin hem otomasyon ihtiyaçlarını, hem de artan enerji yönetimi gereksinimlerini karşılayan yeni bir işbirliği sistemi olan PlantStruxure mimarisini tasarladı. PlantStruxure, tesis çapında donanım ve yazılım bileşenlerini entegre ederek, hem şirketlerin enerji kullanımlarını optimize edebilmelerini, hem de operasyonlarında maksimum verimlilik ve üretkenliğe ulaşabilmelerini mümkün kılıyor.

Michel Crochon: PlantStruxure mimarisi, eşsiz bir rekabet avantajı sunuyor

PlantStruxure mimarisi hakkında bilgi veren Schneider Electric Endüstri Bölümü Başkan Yardımcısı Michel Crochon, "Günümüzde endüstri şirketleri, artan rekabet yapıları, global ekonomideki hassasiyetler, idari gereksinimler ve yüksek malzeme maliyetleri gibi çok sayıda zorlukla karşı karşıya kalmaktadır. Bu yeni dünyada rekabet edebilmek için, eyleme yönelik, ilgili bilgileri temel alan bir işbirliği ve karar alma süreci zorunludur. PlantStruxure; açık, standart tabanlı teknolojilerle hızı artırmakta, bilgileri ulaşılabilir kılmakta ve böylece kullanıcılara eşsiz bir rekabet avantajı sunmaktadır" dedi.

PlantStruxure mimarisinin kullanım alanlarına da değinen Michel Crochon, “Plantstruxure, işlevselliği sahada kanıtlanmış ve açık ethernet tabanlı teknolojilerle bir arada kullanılan güçlü yazılım seti sayesinde tesis ve operasyon yöneticileri arasında işbirliğini kolaylaştırmaktadır. Ayrıca, petrol ve gaz, kimya, petrokimya, enerji ve madencilik gibi sektörlerin gereksinimlerini karşılamak amacıyla her bir mimari seviyesinde yüksek proses kullanılabilirliğini mümkün kılan PlantStruxure, yedeklilik ve işlevsel güvenliği de bir arada sunmaktadır. PlantStruxure kullanan kuruluşlar proje geliştirme, operasyon ve üretim maliyetlerini azaltırken, iş performanslarını da artırmaktadır.

PlantStruxure ile tüm proses kontrolü ihtiyaçlarına yönelik tek bir mimari sağlıyor

Geleneksel olarak proses otomasyon sistemleri, enerji ve üretim yönetim sistemleri, hatta tesis tasarımı ve mühendislik araçları ayrı ayrı mimari içinde yer alıyor. Üreticiler ve genel anlamda sektör, artan ölçüde üretim ve enerji yönetimi, kontrol sistemi fonksiyonlarının yanısıra iş bilgilerini de kapsayan tek ortam çözümlerine geçiyorlar.
 
Schneider Electric, PlantStruxure ile otomasyon, proses kontrolü ve enerji yönetimi   alanlarındaki deneyimlerinden faydalanarak, tüm proses kontrolü ihtiyaçlarına yönelik tek bir mimari sağlıyor. PlantStruxure, sistemin kullanım döngüsünde yer alan tüm hususları bir araya getiren stratejiler uygulayarak kullanıcıların tesis verimliliğini optimize edebilmesini, işletim maliyetlerini azaltabilmesini ve enerji verimliliğini iyileştirebilmesini mümkün kılıyor.