Schneider Electric'ten "Global Dijital Dönüşümün Faydaları Raporu"



Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya firması Schneider Electric'in sunduğu Global Dijital Dönüşümün Faydaları Raporu, Schneider Electric’in EcoStruxure mimarisini kullanan 41 ülkeden 230 projeyi baz alıyor. Son 5 yılı kapsayan raporda amaç, enerji yönetimi ve otomasyon alanında dijital dönüşümün potansiyeli hakkında fonksiyonel ve gerçekçi bir değerlendirme sunmak.

Raporun merkezinde dijital dönüşümün 12 temel iş avantajı yer alıyor. Ayrıca bu avantajlardan her biri etkin piyasa rekabeti açısından önemli üç kategoriye ayrılarak değerlendiriliyor. Bunlar; sermaye giderleri (CapEx), işletme giderleri (OpEx) ve sürdürülebilirlik, hız ve performanstan oluşuyor. Rapor, insanların yaşam ve çalışma tarzında temel değişimlere önderlik eden dört kilit sektöre odaklanıyor; binalar, veri merkezleri, sanayi ve altyapı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Schneider Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jean-Pascal Tricoire şirketin hazırladığı rapor hakkında şunları ifade etti; “Dijital dönüşüm şirket çapında tutarlılık ve verimlilik sunmanın tek yoludur. Nesnelerin İnterneti (IoT), yapay zeka ve büyük veri analizi gibi teknolojiler, şirketleri daha verimli ve yenilikçi hale getirerek rekabet avantajlarını artırıyor. Raporumuz dijital dönüşümün tam potansiyelini ortaya çıkarmak üzere bu karmaşıklığı yönetmek için şirketlerin ve kuruluşların güvenilir bir otoriteye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. EcoStruxure™ üzerine kurulu olan teknolojilerimiz, dijitalleşmenin gücünü kullanarak müşterilerimizin daha verimli, güvenli, güvenilir, bağlı ve sürdürülebilir hale gelmelerini ve bu sayede Yeni Dijital Ekonominin liderleri olmalarını sağlıyor.”

Rapor gösteriyorki genel yargının aksine dijital dönüşüm için gerekli sermaye giderleri çok büyük bütçeler gerektirmiyor. Raporda incelenen müşteri projelerinde yer alan yeni sistemler ve entegrasyon sanıldığı kadar pahalı değil.

Aynı zamanda çalışma, mühendislik süreçlerinin dijitalleştirilmesinin şirketlerin ve kuruluşların sermaye giderlerinde ortalama %35 tasarruf ve zaman optimizasyonu sağlayabileceğini kanıtlıyor. Dahası, yeni sistemlerin ve varlıkların işletmeye entegre edilme maliyetleri de ortalama %29 azaltılabiliyor.

Çalışma ayrıca IoT kullanımı sayesinde dijitalleşmenin işletme giderlerinde önemli tasarruflar sağlayarak verimlilik, güvenilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik konularında önemli iyileştirmeler sağlayabileceğine işaret ediyor. Şirketler ve kuruluşlar dijitalleşme sonucunda enerji tüketiminde ortalama %24 tasarruf sağladıklarını bildiriyorlar.

Dijital dönüşüm, sanayi uygulamalarında şirketlerin daha az kaynakla daha fazla iş üretmesini sağlıyor. Yani daha az enerji, daha az malzeme ve daha düşük işçilik maliyetiyle daha yüksek getiri sunuyor. Değer zinciri boyunca sağlanan enerji yönetimi ve otomasyon verimlilikleri, IoT özellikli otomatikleştirilmiş üretim hatlarına kadar %50’ye varan üretkenlik artışı getiriyor.

Schneider Electric dijital dönüşüm yolculuğuna yıllar önce başladı. Schneider Electric 2009 yılında IoT özellikli, açık ve birlikte çalışmaya uygun mimarisi ve platformu olan EcoStruxure™’ ürününü piyasaya sürdü.

Bugün bulut ve dijital hizmetler konusunda zenginleştirilmiş olan EcoStruxure™, gelişmiş güvenlik, güvenilirlik, verimlilik, sürdürülebilirlik ve bağlantı sunuyor. EcoStruxure™, IoT, mobilite, algılama, bulut, analitikler ve siber güvenlik alanlarındaki gelişmelerden faydalanarak, bağlı ürünlerden, kontrol ve izleme çözümlerine kadar her seviyede inovasyon sağlıyor. EcoStruxure™, şimdiye dek 40'tan fazla dijital hizmet aracılığıyla sayıları 20.000'i geçen sistem entegratörünün desteğiyle 1,6 milyondan fazla cihaz arasında bağlantı kuracak şekilde 480.000'den fazla lokasyonda uygulandı. EcoStruxure™ ürününün geliştirilmesi ile Schneider Electric'in 2017 satışlarının %45'i IoT bağlantılı olduğu açıklandı.

Schneider Electric 2019 Global Dijital Dönüşümün Faydaları Raporu hakkında ayrıntılı bilgiye linkten ulaşılabilir.