Schneider Elektrik, Ana Okullarında Elektrik Eğitimi Veriyor!..



Schneider Elektrik, ‘Yeni Elektrik Dünyası’nın inşasını gerçekleştirirken geleceği güvence altına almak amacıyla, ”Güvende Gelecekler” adı altında bir proje gerçekleştiriyor.

Anaokullarındaki 3-6 yaş arası çocukları, elektrik, kullanımı ve kaçak akımlar konularında bilgilendiren projede, Marmara Üniversitesi İlköğretim Bölümü eğitmenleriyle ziyaretler gerçekleştiriliyor.

İlk planda İstanbul’daki 60’ı aşkın anaokulunda gerçekleştirilen projeyle ilgili olarak bilgi veren Schneider Elektrik Genel Müdürü Turhan Turhangil, elektrik kaçağı çarpılmalarından ya da elektrik kaynaklı yangınlardan insanların yaşamlarını yitirmemeleri için, her alanda olduğu gibi elektrik bilgisinin verilmesine de küçük yaşta başlamayı amaçladıklarını belirtti.


Turhangil, “Etrafını ve olup bitenleri keşfetmek isteyen küçük çocuklar tehlikenin tam anlamıyla farkında olmadıklarından bazen istemediğimiz sorunlarla da karşılaşabiliyorlar. Geçtiğimiz dönemlerde, elektrik kaçağı nedeniyle elektrik akımına maruz kalınması, yine aynı sebeple oluşan yangınlar ve bunların üzücü sonuçlarına ilişkin haberlere tanık olduk. “Güvende Gelecekler Projesi’yle bu üzücü olayların bir şekilde son bulmasını en azından önüne geçilmesinde bir adım atılmasını hedefledik.” dedi.

Eğitimle birlikte kontrol de yapıyoruz…
Bazı bilinçsiz kullanımlar veya tesisat arızaları nedeniyle, maalesef üzücü olaylara sebebiyet verebildiğine dikkat çeken Turhangil, “Ziyaretler öncesinde, belirlenen ana okullarının sigorta sistemlerini kontrol eden Schneider Elekrtik teknik ekibi, arzu eden ve sistemleri uygun olan okullara ‘Kaçak Akım Koruma Rölesi’ monte ediyorlar. Röleler, anaokullarında elektrik kaçağından kaynaklanabilecek bir yangın tehlikesinin önüne geçecek, olası kaçak akımlardan çocukların korunmasını sağlıyor.” dedi.

Proje tüm Türkiye geneline yayılacak!...
Projenin ilk etabını oluşturan İstanbul’da 60’ı aşkın okulu gezen Schneider Elektrik ekibi, toplam 3200 adet çocuğa ve bunların ebveynlerine ulaştılar. Projenin önümüzdeki eğitim yılında Türkiye geneline yayılacağına belirten Turhan Turhangil, “Bu projeyi, Anadolu’daki anaokullarında da hayata geçireceğiz.” dedi.