"Seçim Rüşveti" İçin Suç Duyurusu



Yüksek Seçim Kurulu (YSK) "seçim rüşveti" dediği beyaz eşya yardımı için suç duyurusunda bulundu. Savcılık ilk ifadeyi mahalle muhtarından aldı.

Tunceli’de vatandaşlara yönelik beyaz eşya ve mobilya yardımının seçmenlerin oyunu etkilemeye yönelik olduğuna karar veren Yüksek Seçim Kurulu, Tunceli Başsavcılığı’na başvurarak sorumluların yargılanmasını istedi. Tunceli’deki yardımların Seçimlerin Temel Hükümleri Hakkındaki Kanun hükümlerine aykırı olduğunu duyuran YSK’nın suç duyurusunda somut bir isim belirtilmediği, ancak seçmeni etkilemeye yönelik yardımdan dolayı sorumlu olan görevliler hakkında dava açılması istendi Ancak Tunceli Valiliği’nin, "Her eve beyaz eşya" kampanyası YSK’nın uyarısı, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın incelemesi ve yoğun yağmura rağmen dün de sürdü. Cumhuriyet Mahallesi’ne iki kamyonetten oluşan buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın dağıtımına başlandı. Mahalle Muhtarı Ali Rıza Güneş’in elindeki listeye göre dağıtım yapılırken, Cumhuriyet Başsavcılığı ifadesine başvurmak üzere muhtarı savcılığa davet etti. İki saat aradan sonra mahalleye gelen dağıtım komisyonu üyesi İl Dernekler Müdürü Süleyman Arısoy başkanlığındaki heyet, ellerindeki listeye göre dağıtımlara yeniden başladı.

Valilik ısrarlı

Tunceli’de dün yağmura ve YSK kararına rağmen dağıtım sürdü. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bazı evlere çamaşır makinesi ve buzdolabı bırakıldı.