Seçmene ‘Yeşil’ Mesaj



Akdeniz Çevre Platformu’nun (AKÇEP) Antalya’da düzenlediği toplantının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, küresel ısınma göz ardı edilerek kömüre dayalı termik santral ve nükleer santral kurma girişimlerine karşı çıkıldı. 29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlerde çevreye ve hayvan haklarına duyarlı adayların desteklenmesi istendi.

Doğu Akdeniz’de hızla artan termik santrallara dikkat çekilen bildirgede, küresel ısınma ve iklim değişikliklerine atıfta bulunularak, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelinmesi istendi. Bildirgede, “Türkiye’ye, termik ve nükleer santrallar örneği, kirli teknoloji transferi bütün hızıyla sürmektedir. Ülkemizin temiz ve yenilenebilir kaynakları varken nükleer santrallara ve fosil yakıta dayalı teknolojilere üretim lisansı verilmesi kabul edilemez. AKÇEP katılımcıları olarak bu konuda yasal mücadelenin arttırılarak sürdürülmesine karar verilmiştir” denildi.

Hafta sonu düzenlenen toplantının sonuç bildirgesinde, 2009 yılında İstanbul’da yapılacak Dünya Su Forumu’na da destek verilerek su kaynaklarının toplumsal eşitlik ve ekolojik gereksinimleri göre yönetilmesi gerektiği vurgulandı.