Seha Yapı GYODER Üyesi Oldu



Seha Yapı, Türkiye’nin gayrimenkul platformu Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği GYODER’e katıldı. Kurulduğu 1988’den bu yana Konya’da konut ve ticari projeler gerçekleştiren Seha Yapı, 1992 yılında İttifak Holding’e katılmasıyla birlikte yakaladığı hızlı büyüme trendi ve sahip olduğu deneyimle, Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER çatısı altında sektöre değer katmaya devam edecek. Seha Yapı’nın devam eden projeleri arasında, Nisan 2009’da inşasına başlanan Kule Konaklar, Selçuklu’daki Seha Gardenya Konutları ve Seha Mimoza Konutları ile Ankara Etimesgut’taki Simgeşehir yer alıyor.

Seha Yapı, son beş yılda 6 binin üzerinde konutun yanısıra, alışveriş merkezleri, altyapı, köprü ve yol projeleri üreterek, Konya’nın yıllık en fazla konut üretme kapasitesine sahip inşaat firması konumunda bulunuyor. İnşaat sektörünün gelişimini sağlamak, sektörde kalite, kayıt dışının önlenmesi, eğitim ve iş güvenliği konularında yüksek standartların oluşturulması konularında çalışmalarda bulunan Seha Yapı, 1999 yılında Türkiye’deki gayrimenkul yatırım ortaklarının (GYO) mevcut ve kurulmakta olan temsilcileri tarafından kurulan GYODER üyeleriyle verimli bir sinerji yakalamayı hedefliyor.

Sektörde standartların geliştirilmesi ve korunması anlamında GYODER’in önemli bir misyona sahip olduğuna değinen Seha Yapı Genel Müdürü Ahmet Buğa, “GYODER, 2000 yılından bu yana düzenlediği Gayrimenkul Zirveleri ile Türkiye’de gayrimenkul sektörünün tüm yönleriyle tartışıldığı bir platform oluşturdu. Edindiğimiz bilgi birikimini GYODER aracılığı ile diğer üyelerle paylaşabilecek ve diğer üyelerin deneyimlerinden de çok şey öğrenebileceğiz. Bu platform sayesinde sektörün ileriye taşınmasına katkı sağlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.