"Şehirler Yarışıyor Sigortalılar Kazanıyor"



DASK'tan yapılan açıklamaya göre, kurumun Türkiye çapında yerel yönetimleri deprem güvenceli ve sigortalı hayatı yaygınlaştıran projeler hayata geçirmeye teşvik etmek amacıyla dördüncü kez düzenlediği "Şehirler Yarışıyor Sigortalılar Kazanıyor" yarışmasının kazananları belli oldu. Yarışmanın birincisi Sakarya 100 bin lira, ikincisi Ordu 60 bin lira, üçüncüsü Muğla ve Çanakkale ise 30'ar bin lira tutarında malzeme yardımı kazandı.

İllerin Afet ve Acil Durum Müdürlükleri 2014 yılı aralık ayı sonuna kadar zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak için düzenledikleri yerel bilinçlendirme kampanyalarıyla yarışmaya katıldı. İller 2014 yılı boyunca düzenledikleri bilinçlendirme kampanyalarının yanı sıra poliçe adetlerindeki artış ve ulaştıkları sigortalılık oranı olmak üzere üç farklı kritere göre değerlendirildi.

Birincilik ödülünün sahibi olan Sakarya'da, yarışma kapsamında zorunlu deprem sigortası bilincini artırmak için Sakarya Okul Tabanlı Afet Eğitimi Yaygınlaştırma Projesi (OTAEP) ile "Afete Hazır Kadın Projesi" gerçekleştirildi. Projeyle 1.000 kadına temel afet, yangın ve DASK eğitimi verildi.

İkinciliği kazanan Ordu'da, DASK logolu imsakiye hazırlanmasının yanı sıra cuma namazında DASK konulu vaaz ve hutbe okutuldu. Sokaklara özgün olarak tasarlanan DASK pankartları asılan Ordu'da, şehir meydanlarında da DASK konulu anonslar yapıldı.

Üçüncülüğü Muğla ile paylaşan Çanakkale'de, "Afete Hazır Aile" eğitimleri gerçekleştirildi ve yaygın görünürlük elde eden kamu spotları yayınlandı. Çanakkale AFAD Müdürlüğü projeye özel hazırladığı kamu spotlarıyla vapur hatlarından hastanelere uzanan mecra çeşitliliğiyle dikkati çekti.

Muğla'da ise kamu kurumları ve özel işletmelerin personeliyle çevre il ve ilçelerde gerçekleştirilen sunum ve toplantıların yanında devlet dairelerinden kahvelere, pazardan çiçekçilere ulaşan geniş çaplı afiş ve broşür dağıtımları yapıldı.

Dereceye giren illerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri depremle ilgili çalışmalarında kullanmak üzere malzeme yardımı almaya hak kazandı.