Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' adlı yarışma ile zorunlu deprem sigortalı konutların oranını artırmayı, deprem ve sigorta bilincini yükseltmeyi amaçlıyor.
Yarışma, Türkiye'nin 81 ilini kapsıyor. Yarışmada dereceye girecek iller, 1 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arasındaki zorunlu deprem sigortası performanslarına göre değerlendirilecek.
    
Zorunlu deprem sigortalı konutların oranını artırmayı, deprem ve sigorta bilincini yükseltmeyi amaçlayan yarışma kapsamında iller 'en yüksek sigortalılık oranı', 'en yüksek poliçe artış oranı', 'en iyi zorunlu deprem sigortası teşvik kampanyası' kategorilerinde yarışacak. Her üç kategoride ilk üçe giren iller ödüllendirilecek.
    
Deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmak, sigortalılık artışını teşvik etmek için il sınırları içinde en başarılı yerel iletişim kampanyasını yürüten illerin ödüllendirileceği 'en iyi zorunlu deprem sigortası teşvik kampanyası' kategorisinde dereceye girecek iller, Hazine Müsteşarlığı ve DASK yetkilileri ile iletişim uzmanından oluşan bir jüri tarafından belirlenecek.
    
Yarışmanın ilk iki kategorisi için 81 il bu yarışmanın doğal katılımcısı olarak kabul edilirken, başvurunun zorunlu olduğu son kategoride proje teslimi için son tarih 31 Ocak 2012 olarak belirlendi. En iyi zorunlu deprem sigortası teşvik kampanyası kategorisi için jürinin 1 - 29 Şubat 2012 tarihleri arasında değerlendirmesini yapacağı yarışmanın sonuçları, 1 - 7 Mart 2012 haftasında açıklanacak.

DASK, her üç kategorinin birinci iline 'DASK Güvenli Hayat Parkı' kuracak. Her üç kategorinin ikinci ilinin Acil Durum ve Afet Müdürlüğü'ne 10'ar bin lira, her üç kategorinin üçüncü ilinin Acil Durum ve Afet Müdürlüğü'ne 7 bin 500'er lira malzeme yardımı yapılacak.