Şehrin Göbeğine HES Yapacaklar!



Evrensel'den Hamdi Gökdeniz'in haberine göre, Kavak HES projesi, 3 metre çapındaki Cebri Boru inşaatıyla Cumhuriyet Mahallesi’nin yerleşim alanlarını bıçakla keser gibi ortadan ikiye bölecek. Bu yönü ile planlanan proje şehir ve bölge planlama ilkelerinin en basit prensiplerine bile aykırı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu “Bize göre yasal bir engel yok, ÇED raporunu almışlar, biz HES’in teknik durumunu tartışmıyor, imar durumunu tartışıyoruz. İnsanlar zaten derelere soba borularını atıyor veya bir şekilde kirletiyor. İlgili kuruluşlardan da HES’in görsel kirliliği olmayacağı yanıtını aldık” diye durumu açıkladı ve ardından da imar değişikliği kararı için oylamaya geçildi.

CHP’li meclis üyeleri adına konuşan Tevfik Erçiçek, istenilen imar değişikliğinde  kamu yararının olmadığına inandıklarını belirterek, oylamada CHP üyeleri imar değişikliği talebini reddetti.

Bu arada Kavak HES projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu kararının iptali talebiyle açılan ve Rize İdare Mahkemesi’nde devam eden davada bilirkişi keşfi aşamasına gelindi.