Şehrine Ses Ver Kentsel Tasarım Atölyesi İstanbul Sunumları



Şehirlerdeki potansiyelleri yakalamayı ve tasarlamayı, şehrin ana kullanıcıları ile birlikte profesyonellerin kentsel alanlara dokunmasını teşvik etmeyi, kaliteli ve kimlikli kentsel/kamusal alanların şehre kazandırdıklarına dikkat çekmeyi hedefleyen Şehrine Ses Ver Kentsel Tasarım Atölyeleri'nin ilki, 2014 Şubat ayında SALT Galata ev sahipliğinde yapıldı. Şehrine Ses Ver Disiplinlerarası Üretim Platformu’nun ilk atölyesi, Eylül ayında Kadıköy’de infografik konusunda gerçekleşmişti.

İkinci atölye ise platformun organizasyonu ile, tasarimyarismalari.com, infografik.com.tr ve Sokak Bizim Derneği eşliğinde yapıldı. 125 başvuru arasından seçilen atölye katılımcıları, mimar, endüstri ürünleri tasarımcısı, kentsel tasarımcı, şehir ve bölge planlamacısı, peyzaj mimarı, toplumsal ve siyasal bilimci ve grafik tasarımcı alanlarından uzmanlaşıyor. 12 üniversiteden ve 7 bölümden gelen 15 katılımcıda, üniversite 3. ve 4. sınıf öğrencisi olması veya mezuniyetlerinin üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş olması koşulu arandı.

Atölye ürünleri, 18 Mart Salı günü saat 18:00'de SALT Galata 'da yapılacak bir etkinlik ile paylaşılacak. "Süleymaniye'yi Keşfet", "Kent Bostanları", "Söğütlüçeşme'de 'Kutu içinde Kutu'", "Üsküdar ve Karaköy'den Sürpriz Yansımalar", "Metrobüs'te Nereden Gideyim?" temalarında yapılan çalışmalar, sunumlar ile forumda tartışılacak.

Katılımcı ve açık şehir stratejisi ile kurgulanan kentsel tasarım atölyeleri, şehirlere veya şehirlerin belli bölümlerine kullanım, bilgi ve ihtiyaç bazlarında mercek tutuyor.

Geleceğin şehirleri
üzerine tasarımlar geliştirerek kent ve teknoloji algısı, kentin sürdürülebilir vizyonu, dönüşüm ve yeni teknolojilerin kent yaşamına entegresi konusunda ortak paydaları oluşturuyor.

Yoğun şehir dokusu içerisinde nitelikli, kaliteli, kimlikli 1:1
tasarımlar ile üretime katılarak, tasarımın kent içerisindeki rolünü, yerel zanaatlerin ve zanaatkarların tasarımcılar ile paylaşımını, genç profesyonellerin malzeme/mekan/ölçek algısını kurmayı ve bunu kamuoyu ile paylaşmayı önemsiyor.

Platformun ve ekiplerin, bundan sonra yapacağı çalışmalarının da ortak fikir alışverişinde bulunulacağı etkinlik, tüm ilgilerin katılımına açık.

Atölye Yürütücüleri:
Merve Akdağ Öner, Ertunç Öner, Arzu Erturan, Erman Topgül, Emrah Cengiz

Atölye Katılımcıları:
Ecem Hisar, Hazal Gülşan, İrem Yeşil, Didem Aybaş, Hande Kalender, Melda Yanmaz, Kübra Cenk, Kübra Demirtuna, Zeynep Burcu Kaya, Hilal Kurt, Kıymet Uzun ve Selen Çatalyürekli, Müge Güler, Hilal Burcu Kocaoğlu, İrem İnce

Reklam Goruntulenme Bolumu