Şekib Avdagiç: Eleştirilere Cevap Vermekten Yorulduk



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, sürekli istifalar ve olumsuz haberlerle gündeme gelmekten rahatsız olduklarını belirterek, "İnsanların haksız eleştirilerine cevap vermekten yorulduk.'' dedi.

Son günlerde yaşanan istifaları değerlendiren Avdagiç, istifa eden arkadaşlarının bugüne kadar ajansa önemli katkıları olduğunu, ayrılmış olmalarından üzüntü duyduğunu ifade ederek, üyelerin istifa dilekçelerinde gündeme getirdiği eleştirilere katılmadığını söyledi. Avdagiç, daha önce danışma kurulunda görev yapanların ajansın çalışma şeklini başından beri bildiklerini, eleştiri getirdikleri yapının son altı ayda ortaya çıkmadığını vurgulayarak, ajans kanunu yayımlandığı zaman bu yapının ne kadar kamu, ne kadar sivil yapı barındırdığının, en başından bilindiğini ifade etti.

Ajansta başlangıçta oluşan sivil konseptin giderek azalıp devletleştiği ve şeffaflığın sağlanamadığı şeklindeki iddialara da cevap veren Avdagiç, "Bir devlet kadrolaşmasından nasıl söz edilebilir? Kesinlikle reddediyorum, nedir şeffaf olmayan? Bize gelen para belli, harcadığımız para belli, biz başbakanlık ve üç bakanlık tarafından denetleniyoruz. Somut bir olay gösterilmeden ortaya çeşitli iddiaların atılmasını gayri ahlaki bir yaklaşım olarak görüyorum. İddia sahipleri hangi projede, vasıfsız müteahhide görev verilmiş ise bunları somut delilleriyle sunmalı." ifadelerini kullandı.