"Sektörü Bilen Bir Bakan İstiyoruz"



Seçimden güçlü bir tek parti iktidarının çıkması inşaat sektöründe memnuniyetle karşılanırken, şimdi dikkatler yeni kurulacak kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na kimin getirileceğine odaklandı. Sektörün önde gelen firmalarının arasında yer alan ve seçimin ardından ilk lansmanı yapan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sektörün içinden bir kişinin bakan olması gerektiğini söyledi. Dünya Gazetesi'nden Yavuz Karaman'ın haberine göre,  Ziya Yılmaz, seçimle birlikte tek başına iktidarın gelmesinin çok önemli olduğuna işaret ederek, önümüzdeki dönemde hızlanması beklenen inşaat sektöründe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Ziya Yılmaz, sektörde bürokrasinin azaltılması ve işlerin hızlanması gerektiğini anlatarak, “Seçim sonuçları herkesi rahatlattı. 4 yıl daha seçim olmayacak. Biz pek frene basmamıştık zaten ama artık önümüze daha rahat bakıyoruz. İnşaat ekonominin lokomotif sektörlerinden biri durumunda bulunuyor. Biz özellikle hesabı ve kitabı bilen sektörün içinden gelen bir bakan olsun istiyoruz. Vizyoner bir bakan olması sektörün önünün açılmasını ve çok daha başarılı işler yapmasını sağlayacaktır. Sektörün sorunlarını bilen ve bunları çözebilecek bir bakan herkesin beklentisi” dedi.

Adam Kule satışa çıktı

Seçimlerin ardından ilk lansmanı dün yapan DAP Yapı, İstanbul Dragos’ta mimari formunu ve konseptini insandan alan Adam Kule projesini satışa çıkardı. Rezidans, home-ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak ve fonksiyonel bir yaşam alanı sunacak olan Adam Kule, metrekaresi 5 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu tür projelerle İstanbul’a sembol eserler kazandırarak, farklı mimari tasarımlara imza atarak özgün projeler geliştirdiklerini ifade eden Ziya Yılmaz, özgün forma sahip konsept projeler zincirinin son halkası olan Adam Kule’nin farklı mimarisiyle uyumlu iç tasarıma sahip olduğunu vurguladı. Projenin 342 üniteden oluştuğunu dile getiren Ziya Yılmaz, bunların 254’ünün rezidans daire ve 88’ünün de home-ofislerden oluşacağını söyledi. Fabrika arazilerinin toplanıp dönüştürüldüğü proje için 200 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Ziya Yılmaz, “Yeni projemizle yorulan piyasalara moral vermek için Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Projenin kişiye özel ödeme seçenekleri sunduğunu ve Dap Yapı bünyesinde ‘bedava ofis sistemi’ gibi olanaklar sağlayacağını vurgulayan Ziya Yılmaz, 2017’de teslim edilmesi öngörülen projenin yüzde 47’sini sattıklarını vurguladı. Adam Kule’nin Anadolu Yakasında inşaatı tamamlanmak üzere olan istinaf mahkemesine çok yakın olduğunu belirten Yılmaz, ilk 8 katta yer alacak home-ofislerin burada çalışacak kitleye hitap edeceğini söyledi. Yılmaz, “Binamız da insan gibi akıllı olacak. İnsandan esinlenmemizin sebebi de buydu. Biz araştırıp çeşitli mimari formlar uyguluyoruz. Dünyanın bir ucundaki insanlar, ‘Türkiye’de insan formunda bir proje yapılmış’ deyip bizden de söz etsinler” dedi.