Selçuk Avcı, Mimar, AVCIARCHITECTS Kurucusu

Tasarımlarında her zaman ekolojik yaklaşımları ön planda tutmuş Selçuk Avcı, EKODesign 2010 kapsamında Peter Clegg’in konuşmasının ardından, tartışmacı konuşmacı olarak konu ile ilgili kendi yaklaşımını ortaya koyacak ve uluslararası çalışmalarından örnekler verecek.

Mimarlık kariyeri boyunca teori ve pratik arasında denge kurmayı hedefleyen Selçuk Avcı bunun yanısıra eko-duyarlı tasarım çalışmaları üzerinde her zaman etkili oldu. 1961 yılında doğan Avcı, İngiltere Bath Üniversitesi’ni bitirdi. Architectural Association,  Bartlett, Bath University, Delft Üniversitesi ve son olarak da Lubliyana Üniversitesi’nde dersler verdi. Dünyanın ekolojik tasarım konusunda önde gelen 'mimari pratiklerinden Feilden Clegg Design, Energy Conscious Design ve ARUP’da edindiği tecrübenin ardından Londra’da AVCIARCHITECTS’i kuran Selçuk Avcı, İngiltere, İtalya, Slovenya, Macaristan, Gana, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan ve Suudi Arabistan’da çeşitli projelere imza attı. AVCIARCHITECTS çalışmalarını Londra, İstanbul ve Lubliyana ofislerinden yürütüyor.
2006 yılında Avcı ayrıca Londra ve İstanbul merkezli sürdürülebilir kentsel simge projeler yaratmayı amaçlayan danışmanlık firması URBANISTA INTERNATIONAL’ı kurdu.