Selçuk'a 'Güneş Enerjili' Hal Binası



'Tarımsal Sanayi Alanı Projesi' kapsamında inşa edilen ve dört bin metre kare kapalı alana sahip iki blok halinde her biri 160 metrekare büyüklüğünde 25 adet iş yerinden oluşan Selçuk Belediyesi hal binalarının enerji ihtiyacının bir kısmı güneşten elektrik üreten Yingli Solar marka güneş panelleri ile sağlanıyor. Toplam kurulu gücü 150 kW olan proje, Haziran ayı içerisinde tamamlandı.

Projede toplam gücü  150 kW olan 12 adet 12,500w’lık Power One marka inverter ve çatı üzerine monte edilen panel gücü 250 wp olan 600 adet Yingli Solar marka güneş paneli kullanıldı.      

"Form Solar olarak ülkemizin enerji ihtiyacının milli kaynaklardan karşılanabilmesi gibi önemli bir amacımız bulunuyor" diyen Form Temiz Enerji Genel Müdürü Enis Behar, proje hakkında şu değerlendirmede bulundu:

"Selçuk Belediyesi hal binalarının enerji ihtiyacının güneşten sağlanması, bölgeye örnek olması açısından çok önemli. Güneş enerjisi bakımından çok avantajlı olan ülkemiz açısından da enerjide dışa bağımlılığımızı mümkün olduğunca azaltmaya yönelik güzel bir adım. Kendi enerji kaynağımızı daha fazla kullanmalıyız".