Selçuk'un İmar Planları İzmir'e Teslim



Efes Antik Kenti'nin bu güne kadar yapılamamış Koruma Amaçlı İmar Planlarını tamamlayan Selçuk Belediyesinin, bu planları İzmir Büyükşehir Belediyesine teslim ettiği bildirildi. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, yaptığı yazılı açıklamada, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü tarafından Efes'te yıllardır sürdürülen kazı ve Antik Tiyatronun Restorasyonu çalışmalarına özel önem verdiğini belirtti. 2006 yılından beri çalışmalara düzenli olarak proje, malzeme ve iş gücü desteği verdiklerini ifade etti.

Belediye olarak Efes Antik Tiyatrosunun güney kapısının güçlendirme çalışmaları ile tiyatronun güney giriş kapısının çelik yapı elemanları kullanılarak sağlamlaştırılması için kazı başkanlığının önerileri doğrultusunda iki adet güçlendirme projesi hazırlatarak teslim ettiklerini kaydeden Ülgür, bu projelerin hazırlanmasının yanı sıra, tiyatro binasının tadilat elektrik projesi, onarım ve restorasyon için gerekli olan statik raporların da kendileri tarafından hazırlandığını belirterek, kazı evinin kendilerini yok saydığını iddia etti. Ülgür, Kazı Başkanlığının kazı evinde yaptığı değerlendirme toplantısında Belediyenin katkılarından söz edilmemesini eleştirerek, şunları kaydetti:

''Avusturya kazı evi başkanının bu açıklamalarını not edip ileride kendilerine hatırlatmak üzere bir kenara koyduk. Kendisinin bu destek kararlarını alan Belediye yönetimine, meclisine ve kazılara emek verenlere bir teşekkür dahi etmemesi düşündürücüdür. Üzerinde yıllardır kazı çalışmaları yaptıkları alanın Koruma Amaçlı İmar Planlarının 400 bin Lirayı aşan giderlerini bile biz karşıladık.''