Selim Bora EIC Yönetim Kurulu’nda

Selim Bora

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 2002 yılından bu yana üyesi olduğu Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği’nin (EIC) son Genel Kurul toplantısı, 16 - 17 Nisan 2015 tarihlerinde İtalya Floransa'da gerçekleştirildi. Toplantıda, 2015-2017 dönemi için EIC Başkanlığı görevine Belçika Federasyonu'ndan Philippe Dessoy seçildi. Dessoy, görevi İtalyan meslektaşı Duccio Astaldi'den devraldı. TMB Başkan Vekili Selim Bora ise yeni EIC Yönetim Kurulu'nda TMB temsilcisi olarak yer aldı. Selim Bora, görevi TMB eski Başkanı Emin Sazak’tan devraldı.

Selim Bora’nın EIC Yönetim Kurulu’na seçilmesi, Türk müteahhitlerinin 2010 yılından bu yana uluslararası arenada hız kazanan başarılarının son halkası oldu. TMB Başkan Vekili Emre Aykar, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren, dünya inşaat sanayinin en yüksek temsil organı olan Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu'nun (CICA) Başkanlığını üstlenmişti. TMB eski Başkanı Emin Sazak, 2010 yılında Berlin’de yapılan Genel Kurul’da Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen ilk TMB temsilcisi olmuştu.

Selim Bora kimdir?

1969 yılında doğan Selim Bora, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Amerika’da Alfred Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İngilizce, Fransızca, Rusça bilen Bora; iş hayatına 1992 – 1993 yılları arasında Ferronics Şirketi’nde Kalite Geliştirme Sorumlusu olarak başladı. 1993 yılında Summa Turizm Yatırımcılığı AŞ’ye İş Geliştirme Müdürü olarak adım atan Bora, sonrasında aynı şirketin Rusya biriminde bölge müdürü olarak görev aldı. 1996 – 1997 yılları arasında Skora İç ve Dış Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu; daha sonra ise Summa Turizm Yatırımcılığı AŞ’de 2 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevinde bulundu. Bora, kariyerini Summa Turizm Yatırımcılığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürüyor.

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC)

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC), 1970 yılında kuruldu. Türkiye’nin yanısıra Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya, İsveç ve İsviçre’nin aralarında bulunduğu 15 ülkenin Müteahhitler Birliklerinin üyesi olduğu EIC’nin misyonu, Avrupalı uluslararası müteahhitlerin Avrupa dışındaki işbirliklerinin teşvik edilmesi ve iş yapılan ülkelerdeki faaliyetlerine etki eden politik, ekonomik ve yasal koşulların iyileştirilmesi olarak özetleniyor.

Uluslararası inşaat faaliyetleri ile ilgili tüm konularda Avrupa inşaat sanayinin çıkarlarını temsil eden ve merkezi Berlin’de bulunan EIC, bu görevi yerine getirmek amacıyla, yurtdışında inşaat çalışmaları için faaliyet gösteren bütün uluslararası, Avrupalı meslek kurumları ile ilişki içinde. Bir meslek kuruluşu olarak EIC, çatısı altındaki ulusal meslek kuruluşlarının deneyimlerini paylaşmaları ve fikir alışverişinde bulunmalarını sağlayan bir platform olarak görev yapıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği, 2002 yılından bu yana EIC'nin tam üyesi.