Selin Yapı, Sancaktepe'de Ring İstanbul Projesine Başlıyor



Selçuklu Holding, sanayi ve ilaç tecrübesini Selin Yapı ile konut sektörüne taşıyor. Yapılan açıklamaya göre, Selin Yapı, İstanbul Sancaktepe'de kendi arazisi üzerinde Rings İstanbul projesine başlıyor. 230 bin metrekarelik alana sahip projede 150'si villa olmak üzere toplamda 1.500 konut, AVM ve sosyal tesislerin yer aldığı proje, Yüksek Mimar Hakan Kıran imzasını taşıyor.

''Dikey alanda müstakil yaşam'' sunulan projede hiçbir daire diğerinin camını ve kapısını görmüyor. Birbirlerine en yakın bina mesafesinin ortalama 30 metre olduğu projede bir blokta yer alan iki daire arasında iki asansör, iki merdiven, iki girişin bulunduğu çekirdekler bulunuyor. Her katta sadece iki daireye yer veriliyor.

Rings İstanbul projesi üç ayrı etaptan oluşuyor. İlk etabı oluşturan bölümlerden Fiesta, Rings İstanbul AVM ile 93 rezidans dairenin bir arada olduğu bir yapı. Fiesta'daki rezidanslarda 1+1, 2+1 ve 3+1 daire alternatifleri mevcut. Her katta teraslı dairelerin bulunduğu Fiesta'da rezidans hizmeti verilecek. Rings İstanbul AVM ise 80 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. Siesta olarak adlandırılan alanda 6-7 ve 8 katlı binalardan oluşan 24 blokta toplam 441 daire bulunuyor. Vista'da 5 kattan oluşan üç ayrı blokta toplam 58 daire mevcut.

Diğer etaplarda ise sosyal tesisler, 5-6 katlı binalardan oluşan bloklar, sıra evler ile villalar yer alacak. Çevresinde 2,5 kilometre bir yürüyüş parkuru olan projede metrekare fiyatları 2000-3000 lira arasında değişiyor. Yatırım maliyeti 500 milyon lira olan Rings İstanbul'un ilk etabı 2013 yılı Mayıs ayında, tamamı ise 2014 yılında bitecek.