Şemsi Paşa Camii Önündeki Platform Kullanılamaz Hale Geldi



Mimar Sinan eseri Şemsi Paşa Külliyesi’nin önüne, Boğaziçi kıyısına yaya yolu yapmak için 2021 yılı Ocak ayında çalışmaları başlatılan çelik platform vatandaşlar tarafından protesto edilmişti.

Gazete Üsküdar’da yer alan habere göre; Şemsi Paşa Külliyesi önünde yürütülen projeye 2017 yılında, külliyenin önüne çakılan kazıklar ve sebep oldukları tahribat yüzünden büyük tepki gösterilmişti. İtirazlar üzerine Üsküdar Meydan Projesi’nin Şemsi Paşa Camii’ni ilgilendiren bölümünde revizyona gidileceği açıklanmıştı. Planın tümden iptal edilmesi beklenirken dört yıl sonra çelik platform ile aynı proje tekrar başlamış, vatandaşlar İBB’yi bu karardan vazgeçmeye çağırmıştı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Mahir Polat platform kaldırılacak demişti
Konuyla ilgili gelen tepkiler üzerine ocak ayında açıklama yapan İBB Genel sekreter yardımcısı Mahir Polat: “Bu konsol, caminin kara tarafında bulunan yaya yollarının düzenlenmesi ile güvenli bir geçiş alanı oluşturulacak çalışma yapılarak kaldırılacaktır.” demişti.

Ocak 2021’de çalışmaları başlayıp daha sonra kaldıracağı söylenen platform Mayıs ayında kullanıma açılmıştı. Açılmasının üzerinden iki ay geçen ve kullanılamaz duruma gelen platformun akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor.