Deforme Olmayan Çatılar

Yeni yapılan binalarda çatı katı dairelerine daha fazla yer verilmesi nedeniyle, çatı çözümleri üreten şirketler de buna uygun farklı teknik ve malzeme ile üretime başladı. Almanya'da üretilen ve Laferge Çatı Çözümleri tarafından piyasaya sunulan PVC yağmur indirme sistemli çatı da son teknolojiyle üretilen yapı dekor malzemelerinden biri. Dünyanın en büyük yapı dekor malzemesi üreticilerinden olan ve Türkiye pazarına çimento ile giren Laferge'nin PVC yağmur indirme sistemli çatı çözümü atmosfer şartlarından etkilenmiyor, deforme olmuyor, bu sayede yağmur suyunu düzenli tahliye edebildiği gibi, yapının mimari estetiği de bozulmuyor. Farkı şekil ve renklerde üretilebilen çatı sistemi, yapıların kimlik kazanmasına yardımcı oluyor.

Duvarpan tuğla ve betona alternatif
Tuğla ve beton ile yapılan duvara alternatif bir ürün olarak piyasaya sürülen Duvarpan, tuğla ile örülen duvarların aksine binaların yükünü azaltıyor. Fora Endüstri tarafından üretilen duvarpan, sadece köpük ve kontrplaktan üretilmesi nedeniyle binaların yükünü yüzde 75 azaltıyor. Duvarpan, villalardan gökdelenlere kadar geniş bir kullanım alanına hitap ediyor.

Pazara giren yabancı yapı dekor firmaları
İtalyan kapı üreticisi Master S.r.ı
Alman pencere üreticisi Anton Wetzel
Amerikalı veranda üreticisi GeoDeck
Alman çatı üreticisi Laferge

Cam ve ahşap mimaride ağırlık kazanıyor
Son yıllarda minimalist akımdan etkilenerek yapılan iç mekan dekorasyonları artık yerini sıcak ve kullanışlı tasarımlara bırakıyor. Dış mekanlarla uyumlu malzemelerle tasarlanan iç mekanlarda, cam ve ahşabın hakimiyeti ağırlık kazanırken, ünlü tasarımcılar sade minimalist akımların artık son bulduğu konusunda hem fikir. İnsanlarda fazlalık hissi uyandıran galeri gibi döşenmiş minimalist akımların modasının geçtiğini belirten tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu, artık evlerde kimsenin kendini vitrindeymiş gibi hissetmek istemediğini anlatıyor.

Son iki yıldır maddi imkanı olanların evlerini Uzakdoğu modasına yani Feng Shui'ye göre döşediğini ifade eden mimar Mustafa Toner de, minimalist akımla dekore edilmiş, bembeyaz, ruhsuz iç mekanların bozularak cafcaflı kalabalık, sıcak ve maksimalist ortamlara dönüştürüldüğünü belirtiyor.