Seninki Benden Kara!



Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda, MHP ve CHP’li 7 meclis üyesinin adının karıştığı rüşvet skandalı kenti karıştırdı. MHP’li bir üyeyse belediye başkanını ‘bildiklerimi söylerim’ diyerek tehdit etti.

Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın Pazartesi günü Belediye Meclisi’nde, bir meclis üyesinin rüşvet pazarlığı ses kaydını dinletmesiyle başlayan gerginlik dün iyice tırmandı.

Adana’da iki haftadır söylentileri çıkan iddia, Ekspres Gazetesi’nde yayımlanan “İmar Partisi” ve “İmar Partisi’nde Kriz” başlıklı yazıları üzerine gündeme geldi. Yazılarda meclis üyeleriyle ilgili bir akaryakıt istasyonuna ruhsat alımıyla ilgili 260 bin dolarlık rüşvet iması yapılınca, bilgilerin Durak tarafından bilinçli olarak sızdırıldığı öne sürülmüştü. Bir hafta boyunca sessiz kalan Başkan Durak, Pazartesi günü belediye meclisinde hem iddialara yanıt verdi, hem de şok eden o 47 dakikalık rüşvet pazarlığı ses kaydını dinletti.

“Aramızda çürükler varsa ayıklamak görevimiz” diyerek pazarlığın 4 dakikasını Meclis Üyeleri’ne dinleten Durak, kayıtları savcılığa teslim ederek, olayı yargıya taşıdı. İki gündür Belediye Meclisi’nde hararetli tartışmalara neden olan rüşvet skandalı tartışmaları, dünkü 3. oturumda çok sertleşti. Oturum tehdit, şantaj, küfür ve hakaretlere sahne oldu. Rüşvet skandalına adı karıştığı iddia edilenlerden biri olan MHP’li Belediye Meclis üyesi Mustafa Tuncel, Başkan Durak’ı bildiklerini açıklamakla tehdit etti. İşte meclis toplantısındaki çok sert diyaloglar:

‘Durak Vergi Kaçırdı, Servet Yaptı’

MHP’li Mustafa Tuncel: 72 saat konuşsam da Başkan Durak ile ilgili bildiklerimin 10’da birini bile anlatamam. Başkan okul arsasını 30 liradan sattı, tapuda 18 liradan gösterdi. Vergi kaçırdı. Yalan beyanda bulundu. Başkanın 2 milyar dolar serveti var.

Aytaç Durak: Yalan yanlış konuşursan insanların kafası karışır. Varsa bir yanlışlık, hukuksuzluk adliye 300 metre ilerde buyurun.

Tuncel: Sizinle beraber hapis yatmaya razıyım. Şeref duyarım. 15 yıl evvel yeşil alan ilan ettiğiniz, Türkiye’nin en büyük sanayici grubunun el koyduğunuz arsasına bir tane ağaç dikmediniz. Eşinize ait arsa imarından 54 meclis üyesiyle birlikte yargılanıyoruz. Usulsüz plan değişikliği ve görevin kötüye kullanıldığı tespit edilmiş. Başkan bu yazıyı kendisi yazdırdı. Özür dilemezse bildiklerimi tek tek açıklayacağım.

Durak’ın gündeme getirdiği 47 dakikalık ses kaydında, bir Meclis Üyesi ile firma yetkilisi bir kadın arasında 260 bin liralık rüşvet pazarlığı yapılıyor. Kadın paranın hepsini birden bankadan çekemediklerini, parça parça aldıklarını, gazete kağıdına sarıp THY poşeti içinde otelin resepsiyonuna bırakacaklarını söylüyor ve meclis kararı kesinleşinceye kadar paranın dağıtılmamasını istiyor. “Durak’ı nasıl geçeceksiniz, biz 1.5 yılda geçemedik” diye soruyor.