Şenocak Holding Hisselerinin Yüzde 29'u Satıldı

Klimasan Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş., şirketin yüzde 61.01'ine sahip Şenocak Holding A.Ş'nin sermayesinin yüzde 29'una tekabül eden hisselerin tamamının Brezilya'da mukim Metalfrio'ya satışına yönelik ilgili taraflar arasında yapılan görüşmelerin mutabakatla sonuçlandığını ve söz konusu hisselerin 15 milyon 800 bin Avro bedel üzerinden satışına ilişkin sözleşmenin imzalandığını bildirdi.

Klimasan'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, hisselerinin devrine ilişkin işlemler hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, şirketin yüzde 61,01'ine sahip Şenocak Holding A.Ş. hissedarları tarafından Şenocak'ın sermayesinin yüzde 71'ini temsil eden hisselerin Brezilya'da mukim Metalfrio Solutions SA'ya satışına yönelik 26 Aralık 2007 tarihinde imzalanan sözleşme uyarınca 26 Mart 2011 ve 26 Nisan 2011 arasında kullanılabilecek olan ve Şenocak'ın sermayesinin geri kalan yüzde 29'unu temsil eden hisselere sahip olan hissedarlara verilen bir satış opsiyonunun ve Metalfrio'nun da aynı oranda hisseleri alış opsiyonunun mevcut olduğu hatırlatıldı.