Şentepe’de Modern Bir Şehir Doğuyor



Başkentte gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Şentepe'de modern bir şehir kuruluyor. Yenimahalle Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan çalışmalar çerçevesinde 14 bin gecekondunun yıkılacağı Şentepe'de 35 bin modern konut yapılıyor. Dev projenin temeli dün akşam Şentepe Pazaryeri'nde düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

Neşet Ertaş ve Ankaralı Namık'ın da konser verdiği gecede, bakanlar ve belediye başkanları Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar'ı yalnız bırakmadı. Eğlence dolu gece Yenimahalle Belediyesi ekiplerinin davul şovuyla başladı. Daha sonra sahneyi Ankaralı Namık aldı. Alanı dolduran binlerce Ankaralı, Ankaralı Namık'ın söylediği oyun havalarıyla adeta coştu. Konserden sonra kürsüye çıkan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Şentepe’nin Ankara’nın en güzel yerlerinden biri olmasına rağmen, şimdiye kadar üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.

Başkan Ahmet Duyar, iki yıllık bir çalışma sonucunda bu büyük projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Şentepe’yi adı gibi şen yapacak bu projede hiç bir vatandaşın 1 metrekarelik arsası boşa gitmeyecek. Şimdiye kadar 279 gecekonduyu yıktık. Bütün bunlar vatandaşın kendi isteğiyle yıkılan konutlardır. İşadamlarımızı, başkentin en gözde sentlerinden biri olacak Şentepe’ye yatırım yapmaya çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

Şentepe Projesi’ni Büyükşehir Belediyesi de destekliyor
Başkan Duyar’dan sonra davetlilere hitap eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Şentepe’nin makus talihinin bugünden itibaren değiştiğini belirterek, yapılan çalışmanın Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından 'Sizinle Başardık' konulu proje tanıtım filmi davetlilere gösterildi. Film bittikten sonra temel atma törenine geçildi. Üç ayrı yerde gerçekleşen temel atma töreni tek merkezden sinevizyon aracılığı ile yönlendirildi.

Barıştepe Mahallesi'nde Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek, Çiğdemtepe Mahallesi'nde Başkan Yardımcısı Kenan Yılmaz ve merkezde Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar projenin temelini aynı anda attı. Bu sırada düzenlenen havai fişek gösterisiyle gece renklendi. Gecenin finalinde ise Neşet Ertaş sahneye çıktı. Verdiği konserle alanda toplananlara unutulmaz anlar yaşatan Neşet Ertaş, Başkan Duyar'ın elinden bir de teşekkür plaketi aldı. Törene, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile vatandaşlar katıldı. Şentepe'de 425 hektarlık alan üzerinde yürütülecek projede kapsamında çok katlı modern bloklar inşa edilecek. Projede, teras evler, çok katlı apartmanlar, sıra evler, çocuk bahçeleri, spor alanları, parklar, iş merkezleri bulunuyor.