Seramik Sektörü Unicera'yı Bekliyor



Banyo ve seramik üreticileri 19-23 Nisan 2006 tarihleri arasında TÜYAP’ta yapılacak olan 18. Unicera Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı’na hazırlanıyor.

Seramik Federasyonu, TİMDER (Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği) ve TÜYAP’ın işbirliğinde hazırlanan Unicera Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı, 19-23 Nisan 2006 tarihleri arasında TÜYAP’ta yapılacak. Seramik ve banyo üretiminde dünya liginde oynayan Türk seramik sanayi, Unicera Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı’nda ürünlerini sergileyecek.

Kendi sektöründe, Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük fuarı olan Unicera Seramik ve Banyo Fuarı’na bu yıl 100 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Ziyaretçiler, çağdaş yaşam tarzına uygun tasarımlarla teknolojiyi buluşturan yeni ürünleri, Unicera’da görme şansına sahip olacaklar. Fuarda; fayans, seramik kaplama malzemeleri, vitrifiye ürünleri, küvetler, armatürler, banyo mobilyaları ve aksesuarları, granit, doğaltaş, cam mozaik, mermer, jakuzi ve seramik yan sanayi ürünleri sergilenecek.

Geçtiğimiz yıl 13 ülkeden 296 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla gerçekleşen Unicera Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı’nı, 44 ülkeden yaklaşık 53 bin kişi ziyaret etmişti.

Fuar, etkinliklerle renklenecek
Unicera Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı, renkli etkinliklere de sahne olacak. Yılın Seramik Onur Ödülleri’nin de sahiplerini bulacağı fuar sırasında, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencileri arasında yapılan Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları da açıklanacak. Dereceye giren fotoğraflar, 2007 Unicera Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı’nın yurtiçi ve yurtdışı görsel tasarımlarında kullanılacak. Diğer taraftan, fuar alanında kurulacak olan Seramik Atölyesi, açılış gününde seramik üst düzey yöneticilerini ağırlayacak. Seramik Atölyesi, 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliklerine de sahne olacak.

Ebristanbul’un ikinci sergisi Unicera’da
Ebruzen Hikmet Barutçugil’in “Ebristanbul” Sergisi, Unicera Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı süresince açık kalacak. Genpa Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem’in sponsorluğunda, Türkiye’de ilk kez Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde sergilenen Ebristanbul’un ikinci sergisi de Unicera sırasında yapılacak.