Seramik Üreticileri 'Yerli Seramik Makinesi Üretimi' için Toplandı



Toplantıda konuşan Eskişehir- Bilecik- Kütahya (EBK) Seramik İş Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şafak Ozan, amaçlarının net bir yol haritası çıkarmak olduğunu söyledi. Projenin hayata geçirilmesi için seramik sektörü temsilcileriyle buluştuklarını ifade eden Ozan, şöyle konuştu:

"Yerli seramik makinesi üretimi kapsamında önemli bir kilometre taşına şahit oluyoruz. Seramik sektörünün ihtiyacı olan makinelerin yerel şekilde üretilmesini sağlamamız durumunda, hem ülkemiz hem de sektörümüz açısından çok önemli bir adım atmış olacağız. Seramik endüstrisinin, teknolojik alanda atılım yapmadan dünya ölçeğindeki liderlik hedefine ulaşması mümkün olamaz. Ucuz iş gücüyle yaptığımız üretim, sektörümüzü belirli noktaya kadar taşıyacaktır. Bu başlığı bizim markalaşmayla, teknolojiye sahip olma ve inovasyonla çok daha farklı bir noktaya taşıma zorunluluğumuz bulunuyor".

MAİB Başkanı Adnan Dalkıran ise birliğin kuruluş amacı ve faaliyetlerinden bahsederek, sektörde ihracatın artırılmasını sağlayacak her türlü faaliyeti koordine edebileceklerini belirtti.

Toplantı, firma temsilcilerinin görüşlerini bildirmesi ve soruların cevaplanmasıyla sona erdi.